Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Serrallo allarga les festes de la Mare de Déu del Carme fins als cinc dies de celebració

Aquesta tradicional festa del barri tarragoní donarà el tret de sortida aquest divendres 12 de juliol i es clourà el dimarts 16 de juliol

Imatge de la processó marítima de la Verge del Carme al Serrallo Imatge de la processó marítima de la Verge del Carme al Serrallo PATRONAT MUNICIPAL DE TURISME DE TARRAGONA
Cultura Redacció Infocamp
Dijous, 11 Juliol 2019 13:34

El Serrallo celebra un any més, a partir d’aquest divendres 12 de juliol, les tradicionals festes de la Mare de Déu del Carme que, enguany, s’allargaran fins als cinc dies de celebració, que clourà el dimarts 16 de juliol. Com és habitual, la programació d’aquestes festes inclou propostes per tots els públics. El primer dia de festes, divendres 12 de juliol, està més enfocat als joves amb especial protagonisme de la Despertada de Gegants i les revetlles nocturnes, mentre que el dissabte 13 de juliol, a partir del vespre, les propostes es dirigeixen a un públic més adult. Pel que fa a la part més ritual de la festa, enguany el dia de la patrona dels pescadors és el dimarts 16 de juliol, quan tindrà lloc la tradicional processó marítima de la Verge del Carme.

Un any més, les festes del Carme del Serrallo ja són aquí. Enguany, tenint en compte que el dia de la patrona és el dimarts 16 de juliol, la festa s’allarga durant cinc dies. El divendres 12 de juliol, Jordi Bondia i Joan Gallart donaran el tret de sortida a les festes amb el pregó, a les 20 h. A continuació, a partir de les 21 h, tindrà lloc el sopar popular amb servei de barra i entrepans i a les 21:30 h, al Teatret del Serrallo, es farà una sessió de ‘Lectures de mar. Història i música a la vora de la mar’, a càrrec de l’Arxiu del Port i la Biblioteca de Tarragona. La nit serà dels més joves, amb la Despertada de Gegants a les 22 h, i la revetlla posterior, a partir de les 23:30 h i fins a les 02 h, amb l’Orquestra Allioli, i a partir de les 02 h, amb el DJ Rayo.

El matí del dissabte 13 de juliol es presenten activitats pels més petits, com els inflables d’aigua per la canalla, a partir de les 12 h i fins a les 14 h, i també pels adults, amb el vermut rumbero que tindrà lloc a partir de les 3 h i fins a les 15 h. Ja a la tarda, se celebrarà una jornada castellera, a partir de les 18 h, amb els Torraires de Montblanc, els Xiquets de Reus i els Xiquets del Serrallo. La nit d’aquest mateix dissabte ofereix propostes més enfocades a un públic adult, com les Havaneres amb Neus Mar, a partir de les 21:30 h, el sopar popular a partir de la mateixa hora amb servei de barra i entrepans i la revetlla, primer amb l’Orquestra Melodia i després, de nou, amb DJ Rayo.

El diumenge 14 de juliol serà una jornada repleta d’actes culturals. De bon mató, a partir de les 8:30 h i fins a les 9 h, tindrà lloc la Llençada de Voladors i, a continuació, la XII Trobada Gegantera. A partir de les 10:30 h i fins a les 12 h, la Cercavila Gegantera recorrerà els carrers del barri, la qual finalitzarà amb la ballada dels Gegants, de 13 h a 13:30 h. En finalitzar, se celebrarà una musclada i vermut musical amb el DJ Carlos Cruz. Durant la tarda i el vespre també hi haurà especial protagonisme de les propostes culturals. Des de les 18 h i fins a les 20 h, cossos i cucanyes per grans i petits, i a les 20 h, tindrà lloc la trobada del Bestiari Infantil, a càrrec dels Diables Voramar. A continuació, ales 20:30 h, se celebrarà el correfoc del Bestiari Infantil, que s’allargarà fins a les 22 h. Paral·lelament, de 21:15 h a 23 h, tindrà lloc la revetlla a l’antiga, amb l’Orquestra Quartet Supernova, al Teatret del Serrallo.

       Imatge de la processó de la Verge del Carme, al Serrallo (TXERK): 

processó del Carme Serrallo

Dilluns i dimarts, dies de tradició i ritual

El dilluns i dimarts, 15 i 16 de juliol, seran els dies de més tradició i ritual. Per una banda, el dilluns 15 de juliol, a les 21:30 h, tindrà lloc el Solemne Rosari de les Torxes, mentre que continuarà el servei de sopar popular i, més tard, se celebrarà una altra revetlla popular, en aquest cas amb l’Orquestra Jamaika Band. Finalment, el dimarts 16 de juliol, dia de la Mare de Déu del Carme, a banda de la missa solemne, a les 12 h, i la descoberta de la catifa de la Verge del Carme 2019, a les 13 h, cal destacar la tradicional Processó Marítima del Carme, que tindrà lloc a partir de les 19 h i tancarà cinc dies de festes al barri del Serrallo.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: