Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Música, dansa, circ i gastronomia de l'època en el Festival Terra de Bandolers d'Alcover

La proposta cultural arriba a la segona edició i se celebrarà del 19 de juliol al 16 d’agost

La  Cia. Raquel Lúa & Amaia Miranda ofereix 'Ruegos y demás' La Cia. Raquel Lúa & Amaia Miranda ofereix 'Ruegos y demás' CEDIDA
Cultura Redacció Infocamp
Dissabte, 13 Juliol 2019 11:42

El Festival Terra de Bandolers, proposta cultural complementària a la Fira que duu el mateix nom i que es celebra el segon cap de setmana d'octubre, convida a endinsar-se a l'entorn natural i patrimonial a través de la música, la dansa, el circ i la gastronomia i amb diversitat de propostes artístiques. Un total de set espectacles s'han programat, del 19 de juliol al 16 d'agost, en diferents escenaris que ofereixen l'església Vella, l'ermita del Remei, Mas de Forès, el Convent de les Arts i la plaça Nova.

La segona edició de Terra de Bandolers s'inaugurarà amb l'espectacle ‘Absurditties’, de la Cia. Mortelo & Manzani, una proposta km.0 de pallassos i acrobàcies que es podrà veure el divendres 19 de juliol, a les 22h, a l’església Vella. L' astronomia popular i les cançons tradicionals es donaran cita en ‘Mil cent i un estel’s de la Cia. Bocafoscant, un espectacle de cançons i divulgació astronòmica des de l’òptica de la cultura i el saber popular d’arreu dels Països Catalans que tindrà lloc el divendres 26 de juliol, a les 22:30h, al Mas de Forès. Dos dies després, el diumenge 28 de juliol, a les 19 h, al convent de les Arts, arriba l'estrena ‘Música en temps d’en Rocaguinarda’, de la formació de música barroca Tañer, la qual planteja un viatge a aquesta època d'esplendor de la vila d'Alcover a través del conegut bandoler Perot Rocaguinarda i la música que s'interpretava aleshores. L'espectacle estarà creat en residència artística al Convent de les Arts.

El mes d'agost s'enceta amb la proposta ‘deNada’, de la Cia. deNada, un espectacle de dansa, circ i música d'autor que tindrà lloc a l’església Vella, el divendres 2 d'agost a les, 22 h. La música d'arrel acompanyarà els assistents amb ‘Ruegos y demás’, el diumenge 4 d'agost, a les 22 h, ermita del Remei, de la Cia. Raquel Lúa & Amaia Miranda, que presentaran des de la nana tradicional fins a la bossa o el flamenc. Per altra banda, Guillem Anguera & Xavier Pié, músics del Camp de Tarragona amb una llarga trajectòria professional, oferiran un concert íntim i familiar, on l’acordió diatònic i el saxo soprano es fusionen per viatjar a diverses Músiques del Món, el divendres 9 d'agost, a les 22:30 h, al Mas de Forès. Cris Juanico clourà el festival amb la presentació dels temes del nou treball discogràfic que porta per nom ‘Viu. Cançons inspirades en la Menorca més salvatge de la que n’és un privilegiat element més’, el divendres 16 d'agost, a les 22 h, a la plaça Nova.

El festival ofereix propostes variades que van des de la música fins al circ, passant pel teatre. CEDIDA

festival bandeolers alcover

El festival ofereix la possibilitat de conèixer el patrimoni natural

A més, el Festival Terra de Bandolers convida a fer un tomb pel patrimoni natural d’Alcover i dóna la possibilitat de pujar en excursió en aquells concerts que tenen lloc a la Vall del Glorieta. Per altra banda, durant el mes que durarà el cicle, es podran degustar diverses propostes gastronòmiques de l’època del bandolerisme a Alcover als següents establiments: restaurant Ermita del Remei, restaurant K-l'Ermità, Casa Fornet i Cafeteria Bonillo.

Aquest dimecres 10 de juliol s'ha fet la presentació d'aquesta edició que ha comptat amb Josep Maria Girona, regidor de cultura, turisme i comunicació de l'Ajuntament d'Alcover, Carla Miret, regidora de la Fira de Bandolers, Aleix Vallverdú, coordinador del Convent de les Arts i Martí Yebras, impulsor del 1r Festival Terra de Bandolers.

El regidor de Cultura, Turisme i Comunicació de l'Ajuntament d'Alcover, Josep Maria Girona, ha destacat que "el Festival Terra de Bandolers vol ser únic, tant pel que fa a la qualitat del programa que ofereix com per l’objectiu que persegueix, que no és altre que el de desestacionalitzar l’esdeveniment alcoverenc més conegut arreu: la Fira de bandolers". També ha fet referència que Alcover aposta per fer-se un espai en l'àmbit cultural del territori, oferint espectacles de qualitat, de km.0 i potenciant la gent del territori amb la intenció que aquest certamen continuï evolucionant any rere any.

Tots els espectacles són gratuïts excepte l'estrena ‘Música en temps d’en Rocaguinarda’, de la formació de música barroca Tañer, que té un cost de 12 euros i 9 euros amb el carnet del CA. Tota la informació sobre els festival es pot ampliar a través d’aquest enllaç o al web municipal.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: