Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tarragona acull l’exposició 'Fotografies de Moda i Retrats, 1980-2017' de José Manuel Ferrater

La mostra, que s'inaugura aquest dijous 11 de juliol a la Casa Canals, recull fotografies en blanc i negre de personalitats lligades al món de la moda com Armand Basi, Monica Belucci o Linda Evangelista

Imatge de l’exposició 'Fotografies de Moda i Retrats, 1980-2017' de José Manuel Ferrater Imatge de l’exposició 'Fotografies de Moda i Retrats, 1980-2017' de José Manuel Ferrater JOSÉ MANUEL FERRATER
Cultura Redacció Infocamp
Dijous, 11 Juliol 2019 07:33

L’exposició 'Fotografies de Moda i Retrats, 1980-2017' de José Manuel Ferrater, s’inaugurarà aquest dijous 11 de juliol, a les 19.30h, a la seu de la Fundació Forvm, a la Casa Canals.

La mostra, que es podrà visitar fins al 8 de setembre, ens endinsa en el singular univers de José Manuel Ferrater. Dóna visibilitat a les fotografies més representatives que ha realitzat, entre la dècada de 1980 i l'actualitat, i que han estat publicades en revistes nacionals i internacionals com Harper 's Bazaar, Vogue, Sorra, Glamour, I Moda, Neo 2, S moda, Big, Metall, en què treballen amb algunes de les models més importants: Carmen Kass, Monica Bellucci, Carolyn Murphy, Tony Ward, Linda Evangelista, Amber Valleta, Cameron, NikkeiButler i Yuri, entre moltes altres .

                                                                Monica Belucci (revista Vogue, 1996): 

Monica Belucci Vogue

Amb el seu estil contribueix a revolucionar el gènere, anar mes enllà de la mera representació de la moda. Aquesta exposició de fotografies en blanc i negre ens demostra la seva atracció pels models, les celebritats o els anònims, el nu femení, que és políticament incorrecte. La seva utilització del blanc i negre va a allò essencial com una manera de depurar la mirada, de sublimar la realitat, de contrastar el contrari: la pell i la matèria, la nuesa i el vestit, l'estudi o el cel Les seves imatges explosives extremadament construïdes , polides i dinàmiques van revolucionar la visió de la moda i segueixen provocant en l'espectador admiració, conflicte i desig. Conjugant sempre humor amb sensualitat, ironia i provocació José Manuel Ferrater, artista transgressor, sensual, una mica fosc, contemporani i futurista és un agitador empedreït. La seva forma de mirar i sentir neix d'un conflicte interior profund, que ha marcat la seva trajectòria artística i professional.

                                                                                                                 Armand Basi (1988): 

Armand Basi 1988

José Manuel Ferrater

José Manuel Ferrater (Barcelona 1948), creador inquiet i polièdric, va tenir una una bona formació visual i ha compaginat l'activitat com a fotògraf de moda i de director de fashion films amb la de pintor, poeta i escultor. Va començar a estudiar a Eina, una de les primeres escoles de disseny independent que van sorgir a Espanya a finals de la dècada de 1960. La influència d'uns quants dels seus professors com Xavier Miserachs i Román Gubern va ser decisiva a l'hora de convertir-se en fotògraf.

Va formar part de la primera generació de fotògrafs de moda espanyols que en la dècada de 1980 van internacionalitzar la seva producció i van treballar tant per a dissenyadors espanyols com per a editors de moda internacionals, publicant les seves fotografies a Europa i als Estats Units. A llarg de quatre dècades, ha desenvolupat un estil transgressor, dinàmic, fosc, irònic i sensual que l'ha convertit en un dels fars de la fotografia de moda a l'Estat espanyol.

L'exposició ha estat produïda amb la col·laboració de Juan Naranjo Galeria d'Art Documents.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: