Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Torredembarra celebra la Festa del Quadre

La celebració va iniciar-se el passat divendres 5 de juliol i s’allargarà fins al 16 de juliol

Imatge d'una actuació castellera en el marc de la Festa del Quadre a Torredembarra Imatge d'una actuació castellera en el marc de la Festa del Quadre a Torredembarra ANNA F. / AJ TORREDEMBARRA
Cultura Redacció Infocamp
Divendres, 12 Juliol 2019 10:58

L’estiu és temporada de festes i tradicions. Torredembarra celebra des d’aquest cap de setmana la Festa de Quadre amb més d’una trentena d’activitats i actes per gaudir i per a tots els públics. Música, gimcanes, espectacles, animació, correfocs, teatre, vermuts i castells, entre molts altres, ompliran els carrers de Torredembarra fins al pròxim 16 de juliol.

Tot i que la programació ja va començar el passat dissabte 6 de juliol, els pròxims actes continuaran aquest divendres, 12 de juliol, a les 18 h, a la plaça del Castell amb una gimcana pels carrers del nucli antic, a càrrec de l’Agrupació de Balls Populars. Més tard, a les 18:30 h, al Pati del Castell, es realitzarà la presentació de la samarreta commemorativa del 20è aniversari del Ball de Diables infantil. En acabar, a la plaça de l’Escorxador tindrà lloc una ‘globotada’, a càrrec del Ball de Diables de Torredembarra. A les 21 h, des de la plaça del Castell, passant pel carrer de Freginal, baixada de Sant Antoni, plaça de la Font, plaça de la Vila, carrer de Joan Güell i fins a la plaça del Castell, se celebrarà el 20è aniversari del Ball de Diables infantil amb un correfoc, en el qual també participarà el Ball de Diables infantil de Tarragona i el Ball de Diables infantil de l’Arboç. A les 21:30 h, a la plaça de la vila, hi haurà un assaig dels Nois de la Torre. A les 22 h, a l’Espai Cultural Sala del Mar, tindrà lloc la representació teatral de l’obra ‘El 30 d’abril’, de Joan Oliver, a càrrec del Nus Escènic, per un preu de 10 euros i 8 euros pels socis, a càrrec de la Coordinadora Teatral el Nus Escènic. Per acabar amb el divendres, a les 00 h, a la plaça del Castell, se celebrarà una nit jove amb la Gira Fricandera RAC 105.

L’endemà, dissabte 13 de juliol, a partir de les 11 h, a la plaça de l’Escorxador hi haurà un Vermut Musical Escorxatrònic amb Xart dj i una remullada del Ball de Diables amb tobogan d’aigua. A la tarda, a partir de les 19 h, des de la plaça de l’Escorxador, passant per la baixada de Sant Antoni, carrer de Santa Rosalia, carrer de Gibert, carrer d’Antoni Roig, plaça de la Font, plaça de la Vila, carrer de Carnisseria, carrer de Freginal, baixada de Sant Antoni i fins a la plaça de l’Escorxador, tindrà lloc la cercavila del Seguici Popular Infantil, amb el Ball de Diables Infantil, la Virgilieta, la Mulasseta, el Ball de Bastonets, el Ball de Pastorets Infantils, el Ball del Patatuf, el Ball de Cercolets i la Colla Infantil dels Nois de la Torre. En arribar a plaça de l’Escorxador es farà la presentació de la samarreta de la Festa de Santa Rosalia 2019, a càrrec de l’Agrupació de Balls Populars de Torredembarra. Ja a la nit, a partir de les 21 h, a la plaça del Castell, la Nit Rumbera del Ball de Gitanes, amb Xart dj i el grup Els Xatus, i a partir de les 00:30 h, a la plaça del Castell, la Banda Biuji oferirà un concert.
Concert a càrrec de la Banda Biruji.

Els Castell, la vigília i el ball de Festa Major

El diumenge 14 de juliol és un dels dies grans de la festa. A les 10 h, a la piscina municipal, es realitzarà l’activitat ‘Mulla’t per l’esclerosi múltiple’ i una jornada aquàtica de Festa Major. Al migdia, a partir de les 12 h, a la plaça del Castell, tindrà lloc el tritlleig de campanes des del campanar de l’església de Sant Pere Apòstol i enlairament de coets des de la Torre del Castell. A partir de les tarda es concentrarà el gruix de l’activitat. A les 18 h, a la plaça de la Vila, es podrà veure una actuació castellera, amb la Colla Jove Xiquets de Tarragona, la Colla Joves Xiquets de Valls i els Nois de la Torre. A les 22:30 h, des del passeig de la Sort passant pel carrer de la Sort, plaça de la Font, plaça de la Vila, carrer de Joan Güell i fins a la plaça del Castell, hi haurà un correfoc a càrrec del Ball de Diables de Torredembarra, la Virgília de Torredembarra, el Ball de Diables del Vendrell, el Ball de Diables de Tarragona, el Drac de Llorenç del Penedès i del Ball de Diables de la Bisbal del Penedès. A la mateixa hora, però al Parc de Cal Llovet, l’orquestra La Chata oferirà un concert, i a les 00 h, serà hora de ballar. També a les 00 h, a la plaça del Castell, se celebrarà el concert jove amb el grup Porto Bello i a les 02 h, a la mateixa plaça, la Banda Neon continuarà la revetlla.

La processó votiva

El dilluns 15 de juliol serà el dia de la processó votiva. A les 8 h, des de la plaça de la Vila, carrer Major, carrer Ample, plaça del Castell, carrer de Freginal, baixada de Sant Antoni, carrer d’Alt de Sant Pere, carrer de Filadors, carrer de l’Envelat, carrer Lleida, carrer de Pere Badia, Fundació Pere Badia, carrer d’Antoni Roig, plaça de la Font i fins a plaça de la Vila, tindran lloc les matinades, amb els Grallers de la Torre. A les 11 h, a l’església de Sant Pere Apòstol, se celebrarà el Solemne Ofici Eucarístic, acompanyat per la Coral Santa Rosalia i veneració de la relíquia de la patrona. A les 12:30 h, al Sal i Sucre, es presentarà el llibre ‘La gralla a Torredembarra i la tradició musical a la vila’, de David Morlà, seguit d’un concert-vermut a càrrec dels Grallers de la Torre.

Ja al vespre, a partir de les 19:30 h, des de l’església de Sant Pere Apòstol, carrer de Joan Güell, carrer Ample, carrer Major, plaça de la Vila, carrer d’Antoni Roig, carrer de Gibert, carrer de Santa Rosalia, baixada de Sant Antoni, carrer de Freginal, carrer de Carnisseria, carrer de Joan Güell i fins a l’església de Sant Pere Apòstol, tindrà lloc la processó votiva del Quadre de Santa Rosalia, precedida del Seguici Popular de la vila. El Quadre anirà acompanyat per la Fanfara i serà portat per qui designi la parròquia. La Coral Santa Rosalia interpretarà els villancets, acompanyada per la Fanfara al carrer Ample (davant de Cal Saya) i a la plaça de la Vila. En arribar a l’església de Sant Pere Apòstol, esclataran les músiques, focs, balls i danses dels elements del seguici i veneració del Quadre i cant dels Goigs a Santa Rosalia dins l’església. A les 22 h, a l’Espai Cultural Sala del Mar tindrà lloc la representació teatral de l’obra ‘El 30 d’abril’, de Joan Oliver, a càrrec del Nus Escènic, per un preu de 10 euros i 8 euros pels socis.

La Festa de la Mare de Déu del Carme i Processó Marinera

El dimarts 16 de juliol serà el darrer dia de celebració amb la Festa de la Mare de Déu del Carme i la Processó Marinera. El dia començarà a partir de les 19 h, a l’església de Sant Joan Baptista de Baix a Mar, amb la missa de la Mare de Déu del Carme. A les 19:45 h, a Baix a Mar, tindrà lloc la processó marinera, amb la imatge de la Mare de Déu del Carme portada pels pescadors fins a la mar, la benedicció de l’aigua i el cant de la Salve. Seguidament, al passeig de Colom, hi haurà una ballada de sardanes, amb la Cobla La Principal de Tarragona. En tornar de la processó marinera, de Cal Bofill a la plaça de Josep Valls Ibern, hi haurà una altra processó, el besamans, el cant dels Goigs i l’enlairament de coets que donarà per conclosa la Festa del Quadre de Torredembarra.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: