Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Steve Smyth, Kids from Mars, Marta Knight i Ramón Aragall a l’Altacústic d’Altafulla

El festival tindrà lloc del 18 al 20 de juliol, amb un total de 13 actuacions

D'esquerra a dreta, Fito Luri, Kike Colmenar, Jordi Molinera i Gemma Maymó durant la presentació de l'Altacústic 2019 D'esquerra a dreta, Fito Luri, Kike Colmenar, Jordi Molinera i Gemma Maymó durant la presentació de l'Altacústic 2019 AJUNTAMENT ALTAFULLA
Cultura Alba Sancha
Divendres, 05 Juliol 2019 13:52

L’Altacústic ja és una data consolidada del calendari d’estiu a Alatafulla. Enguany, arriba del 18 al 20 de juliol, amb artistes de la talla de l’australià Steve Smyth, Kids from Mars, Marta Knight i Ramón Aragall, entre altres. Un any més, la Vila Closa serà escenari per més d’una desena d’artistes amb tres punts de concerts: a la plaça de l’Església, la placeta i la plaça del Pou. Un entorn idíl·lic que caracteritza aquest festival que combina música i patrimoni. Pel que fa a l’àmbit musical i a l’estructura del festival no hi ha novetats remarcables, tot i que sí logísticament, ja que serà la primera vegada que s’instal·li un punt lila d’informació i atenció, on també es repartirà marxandatge. Tot i això, les novetats més destacables s’esperen de cara a la pròxima edició, ja que el nouvingut coalcalde, Jordi Molinera, ha anunciat que esperen poder ampliar el pressupost de l’Altacústic de cara al pròxim any perquè aquest també pugui créixer en nombre d’espais, per exemple.

Per setè any consecutiu, la Vila Closa d’Altafulla “s’omplirà de cultura i de vida”, com ha manifestat el batlle, amb el festival Altacústic. Durant tres dies, 13 artistes oferiran els seus concerts a tres ubicacions diferents d’aquest entorn emblemàtic: a la plaça de l’Església, la placeta i la plaça del Pou. Es tracta d’un festival que, després de sis és, “és i ha de ser el festival de referència a Altafulla”, com ha dit Molinera. Per la seva banda, la regidora de Cultura, Gemma Maymó, ha afegit que l’esdeveniment “dóna valor a la Vila Closa i al nucli antic”, ja que durant aquests dies s’omple de gent deambulant per assistir als concerts.

Respecte al programa musical, el director del festival, Kike Colmenar, ha destacat que, tot i que no n’hi ha novetats remarcables, l’Altacústic continua reforçant els seus dos pilars bàsics. Per una banda, Colmenar ha explicat que se segueix impulsant i augmentant la presència d’artistes del territori i ha afirmat que, en aquesta edició són pràcticament el 50% del total. Així mateix, el director del festival també ha remarcat el fet que es continua reforçant la presència de bandes i artistes que “encara no hagin presentat els seus treballs al territori”, de manera que ho facin per primera vegada a Altafulla.

En aquest sentit, Colmenar ha destacat l’artista australià Steve Smyth, que presentarà en exclusiva a l’Altacústic alguns dels temes del seu nou treball que sortirà a la llum la pròxima tardor. Igualment, Colmenar també ha remarcat la participació de Ramón Aragall, o bé de les formacions Kids from Mars i Marta Knight, com a agrupacions novells. Tot i això, també participaran artistes de reconegut prestigi, com n’és exemple Fito Luri al territori, que, a més serà l’encarregat d’inaugurar el festival.

El nou govern municipal impulsarà el creixement de l’Altacústic en la pròxima edició

Pel que fa a les novetats, aquestes no van encaminades respecte al funcionament ni l’estructura del festival com a tal. Només cal destacar la instal·lació, per primera vegada, d’un punt lila d’informació i atenció en cas que fos necessari, on a més, també es repartirà marxandatge amb el lema ‘Només si és sí’, tal com ha detallat la regidora de Cultura.

Tot i que, enguany, no hi ha novetats destacables respecte al festival com a tal, aquestes sí que podrien arribar de cara a la pròxima edició, l’estiu de 2020, amb nous espais que impulsin el seu creixement. “Encarem la setena edició amb un increment de pressupost, esperem”, ha dit l’alcalde. Un pressupost que actualment se situaria entorn els 20.000 euros pels tres dies. Molinera ha proposat la desestacionalització del festival, per exemple, mantenint així els tres dies d’estiu, però afegint noves edicions de l’Altacústic en altres èpoques de l’any, com podrien ser abans de la Festa Major o al desembre, aprofitant la festa de Nadal, tal com ha exemplificat el mateix batlle.

L’Altacústic 2019 donarà el tret de sortida el 18 de juliol. Cal recordar que cada nit de concerts començarà a les 20 h, amb entrada gratuïta, i tres concerts el primer dia i cinc concerts el segon i últim dia. La programació detallada es pot consultar a través del web municipal.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: