Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Mediterranejant...

La pirotècnia Esteban Martín de Granada obre el 29è Concurs Internacional de Focs de Tarragona amb una exhibició de clàssic estil mediterrani

La Pirotècnia Esteban Martín (Granada) ha ofert un espectacle d'estil mediterrani La Pirotècnia Esteban Martín (Granada) ha ofert un espectacle d'estil mediterrani M.ÀNGELS BLADÉ
Cultura Josep Cartanyà
Dimecres, 03 Juliol 2019 23:40

La 29a edició del Concurs Internacional de Focs de Tarragona ha donat el seu tret de sortida aquest dimecres, des de la Punta de la platja del Miracle, amb l'exhibició de la Pirotècnia Esteban Martín de Granada. La històrica pirotècnia andalusa, que era el primer cop que participava al concurs, ha plantejat una actuació marcadament d'estil clàssic mediterrani. Si utilitzéssim termes esportius, podríem dir que Esteban Martín "ha sortit a assegurar el resultat".

El públic s'ha aplegat el primer dia de concurs a la platja del Miracle (M.A.B): 

gent Esteban Martín

La pirotècnia granadina ha jugat amb els recursos característics d'uns focs artificials mediterranis (palmeres, anells, corones, flors, estels, paracaigudes caient en suspensió,....). Ha estat una actuació molt equilibrada tant en els colors com en les formes i, fins i tot, amb el factor temps, ja que han sapigut gestionar els 419 kg de pólvora previstos en les diverses fases. Els granadins també han hagut de jugar amb un factor en contra, la manca d'aire, que obligava a controlar molt bé els tempos per evitar l'acumulació excessiva de fum.

L'espectacle pirotècnic ha estat correcte però previsible, amb poques sorpreses tractant-se d'un concurs. La pirotècnia Esteban Martín pràcticament no ha fet incurssions en els focs aquàtics. Això sí, quan ho ha fet, ha resultat ser el moment més original de la nit, quan uns focs en forma de cignes s'han passejat per damunt de les tranquil·les ones del mar.

Per acabar, un esclat de formes i de colors -amb traca final inclosa- ha servit per posar el punt i final a la primera actuació del concurs. 

El concurs es reprendrà aquest dijous 4 de juliol, a les 22:30h. Serà el torn de la Pirotècnia Alpujarreña, també de Granada.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: