Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El festival de narració i tradició oral 'En Veu Alta' compleix 10 anys a Pradell

Del 5 al 7 de juliol, l’esdeveniment se celebrarà en aquest municipi del Priorat amb més d’una desena de propostes

Un dels espectacles d'una edició anterior de l'EVA Pradell, a càrrec de Jordina Biosca Un dels espectacles d'una edició anterior de l'EVA Pradell, a càrrec de Jordina Biosca EVA
Cultura Redacció Infocamp
Dimecres, 03 Juliol 2019 18:56

El festival de narració i tradició oral 'En Veu Alta' (EVA) arriba, enguany, a la seva desena edició al Pradell de la Teixeta (Priorat). Els pròxims dies 5, 6 i 7 de juliol, l’esdeveniment arriba al municipi amb més d’una desena de propostes amb la narració oral com a element protagonista i característic. A més dels tradicionals espectacles orals que centren la major part de la programació, també hi haurà temps per les exposicions, el Fòrum Obert de l’EVA i la música.

L’espectacle ‘Absenta’, de Quimet Pla i Núria Solina, inaugurarà el festival el divendres 5 de juliol, a les 19 h, a la plaça de Sant Isidre. Aquest espectacle vol ser un homenatge, alhora que un reconeixement, a tots els poetes i artistes del sector ‘negre’ i anarquista del Modernisme català, així com als autors poc valorats en ambients acadèmics pel seu llenguatge planer i popular. El mateix dia, però a les 22:15 h, al Corral nou, tindrà lloc ‘JugLAR con las palabras’, un espectacle que, de la mà de Christian Atanasiu, oferirà un recull de textos d’anteriors creacions. Des del mateix dia 5 de juliol, i fins a la cloenda del festival, es podrà veure, al primer pis del Sindicat, l’exposició sobre la proposta ‘Priorat en persona’, en el marc de la qual, en col·laboració amb el Centre Quim soler, es relacionen escriptors d’arreu de Catalunya.

L’endemà, dissabte 6 de juliol, serà el dia amb una major concentració d’actes, des de bon matí. A les 11:30 h, a l’escenari Les Roses de la plaça Vellets, Miquel Ukecontes ofereix ‘Els contes puça’, un espectacle que endinsarà els assistents en un circ ple d’històries. Al migdia, a les 13 h, tindrà lloc l’espectacle ‘Els Garcia & Cia. La família s’amplia’, de la mà de la Petita Orquestra, Peiotaire, que oferirà peces del cançoner popular galacticovalencià barrejades amb les tonades més jogasseres de la banda de la Valldigna (País Valencià). A la tarda, a partir de les 16:45 h, al Chill Out del Sindicat, serà el torn d’Alfonso Rodríguez amb ‘Les entranyes de l’EVA’, que relata com un home gai que viu en un món clàssic i bastant masclista decideix trencar amb els tabús i acceptar-se tal com és. A les 18 h, als bancals de Cal Cabré, tindrà lloc ‘Jhonny & Vienna’, de la mà de Maria Casellas i Guillem Rodríguez, un cabaret poètic i evocador del Far West. A les 19:30 h, amb Martha Escudero, Carles Cano, Llorenç Giménez i Tornaveus, arriba ‘A tres bandes’, l’espectacle itinerant de l’EVA, amb tres propostes per passejar, escoltar i gaudir, que tindran sortida des dels bancals de Cal Cabré. Per últim, de 22:30 h a 00 h, una proposta més seriosa tancarà la nit amb ‘Nacidos culpables, a càrrec de José Manuel Garzón, un espectacle en el qual parlen testimonis vitals de fills de nazis.

El diumenge 7 de juliol, la jornada també començarà al matí, a partir de les 11 h, a la plaça de l’Església, amb el Fòrum Obert de l’EVA, al qual s’hi pot afegir qualsevol persona que tingui ganes de mostrar les seves habilitats lectores i recitatives. A les 13 h, en un ambient més distès, tindrà lloc el vermut rumbero amb Aires de rumba, a la plaça del Castell. Ja a la tarda, a les 18 h, també a la plaça del Castell, Agnès Agboton i Musbaba Traoré porten la proposta ‘Adjru uai... o quan els contes passen!’ que explica com a la cultura africana s’expliquen constantment les coses que passen i, moltes vegades, es fa a través de contes. Finalment, a les 19:30 h, a l’escenari Les Roses de la plaça Vellets, se celebrarà el concert de cloenda, a càrrec de Roger Mas, el cantautor solsoní caracteritzat per un univers poètic ben propi i el seu respecte a l’obra de grans creadors de diferents èpoques. Per això, portarà a l’EVA un recull de les seves cançons més emblemàtiques junt amb poemes cantats o bé recitats, inclosos al seu últim disc, ‘Parnàs’, i d’autors com Jacint Verdaguer, Goethe, Torquato Tasso i Amadeu Vidal i Bonafont, entre altres.

La programació detallada es pot consultar a través del web de l’EVA.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: