Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

'La Festa pirata' torna a envair la platja de Sant Salvador

El barri marítim del Vendrell és l'epicentre de 'La Festa pirata, Bótes i vi', del 12 al 14 de juliol, amb parades d'artesania, recreacions, tast de vins, música i activitats familiars

Presentació de la 'Festa Pirata, Bótes i Vi' 2019, al passeig de Sant Salvador, al Vendrell Presentació de la 'Festa Pirata, Bótes i Vi' 2019, al passeig de Sant Salvador, al Vendrell JOSEP CARTANYÀ
Cultura Josep Cartanyà
Dissabte, 13 Juliol 2019 07:41

'La Festa pirata, Bótes i Vi' torna a envair el barri marítim de Sant Salvador del Vendrell, del 12 al 14 de juliol, amb parades d’artesania, recreacions teatrals, ecoatraccions, tast de vins, gastronomia, música i activitats familiars com ara teatre, conta-contes i animacions diverses. L’horari dels tres dies de festa pirata serà de les 18h de la tarda a la 01h de la matinada.

La plaça de Sant Salvador, coneguda popularment com “la plaça de les palmeres”,  tornarà a ser l’epicentre de la Festa pirata que rememora els atacs de pirates moriscos que havia patit aquesta platja a l’època medieval i fins ben entrat el segle XVIII, un dels motius pels quals es va traslladar la població cap a l’interior. Cal recordar que Sant Salvador, al voltant de la seva ermita romànica, va ser l’origen del Vendrell que coneixem avui. A la plaça s'hi podrà trobar tota l'oferta gastronòmica i els cellers de la comarca, mentre que al passeig marítim de Sant Salvador hi haurà la majoria de parades d'artesania.

Enguany hi tornarà a haver-hi l’espai dedicat als vins i caves de la zona, amb el qual, sota el títol de 'Bótes i vi', es vol recordar l’antic port de Sant Salvador que, des del segle XVIII fins al primer quart del segle XX, va tenir una important activitat "d’exportació de vins, aiguardent i licors en general", tal com ha recordat l'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez. També s'importava fusta i cèrcols per als boters de la zona, entre d’altres productes.

Durant la presentació, l'alcalde ha destacat que un dels objectius de la festa és "donar a conèixer el nostre entorn natural i l'oferta turística als nostres visitants i, evidentment, que tant els visitants com els nostres veïns gaudeixin d'una fira de tarda-nit amb activitats familiars, d'artesania i de restauració". 

Imatge d'arxiu d'una recreació teatral a la Festa Pirata (Captura RTV EL VENDRELL): 

Festa Pirata Sant Salvador arxiu

Una festa consolidada que encara pot créixer

El representant de El Trobador Produccions, l'empresa organitzadora de l'event, Ramon Parés, ha destacat que "observem que cada cop hi ha més voluntat de participació per part dels paradistes i de foodtrucks". Parés considera que la festa està consolidada i una prova d'això és que "els paradistes hi són i hi volen participar. La fira és beneficiosa per a ells i, per tant, resultat beneficiosa per a tots".

De cara al futur, segons Ramon Parés, "s'hauria d'incrementar el pressupost per poder centrar-la més en activitats de taverna com ara concerts i altres activitats que la gent pugui gaudir".

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: