Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El FITT enceta la recta final

Entre aquest divendres 28 de juny i el dissabte 29 de juny tindran lloc els quatre darrers espectacles del festival

'Rebota rebota y en tu cara explota', una crítica a la violència masclista, tanca el festival 'Rebota rebota y en tu cara explota', una crítica a la violència masclista, tanca el festival FITT
Cultura Redacció Infocamp
Divendres, 28 Juny 2019 09:56

Durant cinc dies, Tarragona ha estat la capital de les ‘noves dramatúrgies’, el talent jove, i dels nous creadors amb el Festival Internacional de Teatre de Tarragona (FITT). El festival, però, ja enceta la seva recta final amb els darrers dos dies d’espectacles a la ciutat, aquest divendres i dissabte, 28 i 29 de juny, a espais tan diversos com el Teatre Metropol, el Teatre Magatzem i el Palau Firal. Aquest divendres serà el torn de ‘Richard III and they’ve never heard of love’, des de Barcelona i Nova York, i del ‘Control freak’, des de Israel. Demà dissabte, es podrà veure ‘El ardor’, des de Málaga, i ‘Rebota rebota y en tu cara explota’, des de Barcelona, que tancarà el festival.

El Palau Firal ha estat l’espai escollit per a la representació de ‘Richard III and they’ve never heard of love’’, aquest divendres 28 de juny, a les 19 h. Aquest espectacle és el resultat d’ajuntar un gram de cocaïna, dues actrius de Barcelona i un director americà en un motel de Los Ángeles en el moment en el qual esclata el conflicte entre el govern espanyol i català. Es tracta d’una obra d’arrels barcelonines, amb Paula Ribó i Bárbara Mestanza, i novaiorqueses, amb Jason Trucco. Aquest mateix divendres, però a les 21:30 h, al Teatre Metropol, es podrà veure el ‘Control Freak’, un espectacle “brutal”, en paraules del director del festival, Joan Negrié. Sota la creació i interpretació de Kulu Orr, aquesta funció és humor, música en directe, circ i tecnologia capdavantera. En un espectacle que dirigeix i interpreta tot sol, Kulu Orr llueix un vestit de jaqueta amb sensors que li permeten crear tot un joc de llums. ‘Control Freak’, a més, ha estat distingit amb el Premi del Públic al BE Festival (2018), a Birmingham, i amb el Premi ACT al BE Festival (2018), també a Birmingham.

La crítica a la violència masclista tanca el festival

D’altra banda, el Teatre Magatzem serà l’altra localització que acollirà un dels darrers espectacles, ‘El ardor’, el dissabte 29 de juny, a les 19 h. Aquest espectacle prové de Málaga, sota la creació, direcció d’Alberto Cortés, i protagonitzat per adolescents i avis de Tarragona. ‘El ardor’ tracta l’adolescència la senectut en la mateixa freqüència de vida. És un projecte de recerca imprecís, que no sap cap a on va, i es mou per impulsos. El mateix dissabte, a les 21:30 h, al Teatre Metropol, ‘Rebota rebota y en tu cara explota’ tancarà el festival. És una crítica brutal i salvatge de la violència masclista, amb humor, però molta crítica alhora, creada i dirigida pels barcelonins Agnès Mateus i Quim Tarrida. Aquest darrer espectacle ha estat distingit amb el Premi de la Crítica 2017 com a Millor Espectacle de noves Tendències, el Premi FAD Sebastià Gasch Aplaudiment 2018 i amb el Premi Butaca 2018 a les Noves Aportacions Escèniques.

Per últim, cal recordar també que el dissabte, de 10 h a 14 h, tindrà lloc el workshop sobre ’Treball grupal d’intervenció al carrer’, a càrrec de la companyia Fadunito, al CaixaForum.

Més informació i venda d’entrades a la web del festival www.fitt.cat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: