Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Mercadal es trasllada al passat amb la recreació del mercat de l’època

Serà aquest dissabte 15 de juny a la plaça del Mercadal de Reus i comptarà amb 70 figurants del Bravium Teatre

El Mercadal es trasllada a èpoques passades amb la recreació del mercat de l'època El Mercadal es trasllada a èpoques passades amb la recreació del mercat de l'època ADRIÀ MARTÍNEZ
Cultura Redacció Infocamp
Divendres, 14 Juny 2019 10:08

La plaça del Mercadal es trasllada, aquest dissabte 15 de juny, a partir de les 18 h, a la meitat del segle passat per viure una nova edició del Mercat al Mercadal. Els paradistes del Mercat Central de Reus recrearan l'antic mercat que es feia a la plaça i vendran els seus productes utilitzant el sistema de mesures de l'època. La vintena edició del Mercat al Mercadal tindrà la participació de 70 figurants del Bravium que representaran oficis i personatges d'època per donar encara més vida al muntatge.

Bràvium Teatre, l'Associació de Paradistes del Mercat Central de Reus i l'Associació d'Amics del Cavall del Baix Camp organitzen un any més el Mercat al Mercadal, una recreació històrica de l'antic mercat que es realitzava en aquesta cèntrica plaça de la ciutat.

Històricament, a Reus, el dret de fer mercat el dilluns fou autoritzat per part del rei Jaume II a principis del segle XIV i fou ubicat a la plaça que fins avui li dona el nom: del Mercadal. Amb la construcció de l'actual Mercat Central el 1948, el mercat es traslladà i ha arribat així fins a l'actualitat. Amb motiu de la celebració de 50è aniversari d'aquest mercat, es cregué oportú realitzar la recreació de l'antic mercat del Mercadal en la seva ultima època, dels anys trenta i quaranta, una recreació que s'ha anat repetint amb molt d'èxit cada any en els dies previs de la festa major.

La plaça del Mercadal es transforma, i gràcies a la col·laboració dels paradistes del Mercat Central es pot trobar un mercat com en el segle passat. Però no només s’hi pot trobar menjar sinó que, a càrrec de Bravium Teatre, uns personatges de l'època, molt peculiars, amenitzen la tarda amb històries i oficis ja quasi bé perduts (barbers, esmoladors, venedors de llaminadures, enterramorts...).

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: