Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Valls aprova demà de manera definitiva el projecte de reforma de Ca Xapes

El regidor de Benestar Social en funcions, Jordi Cartanyà, ho ha anunciat durant la signatura del conveni de col·laboració amb la Llar del Jubilat i Pensionista de Valls

Ca Xapes, la històrica seu de la Llar del Jubilat i Pensionista de Valls situada a la Muralla de Sant Antoni, es renovarà completament Ca Xapes, la històrica seu de la Llar del Jubilat i Pensionista de Valls situada a la Muralla de Sant Antoni, es renovarà completament ARXIU / INFOCAMP
Cultura Josep Cartanyà
Dijous, 06 Juny 2019 19:34

La darrera Junta de Govern de l’Ajuntament de Valls d'aquest mandat aprovarà demà divendres, de manera definitiva, el projecte de reforma de Ca Xapes, l’històric edifici situat a la Muralla de Sant Antoni, per tal que torni a acollir la Llar del Jubilat i Pensionista de Valls. Ho ha anunciat el regidor de Benestar Social en funcions, Jordi Cartanyà, en el transcurs de la sigantura del conveni de col·laboració amb la Llar. A partir d'aquí, s'obrirà un plec de clàusules que donarà pas al període de licitació d'ofertes de les empreses que es presentin al concurs públic. Cartanyà calcula que, a finals d'any, es podran iniciar les obres perquè la reforma de Ca Xapes sigui una realitat durant les Festes Decennals del 2021.

Recuperar l'antiga fàbrica del segle XIX

Les obres, amb un pressupost de 2.420.000 euros IVA inclòs, comportaran la rehabilitació integral de Ca Xapes. L'edifici és el testimoni de l’arquitectura industrial de mitjans del segle XIX i està protegit com a Bé Cultural d’Interès Local. Per aquest motiu, el projecte inicial contempla mantenir la volumetria i composició de les façanes protegides de Ca Xapes –tant la del carrer Muralla de Sant Antoni com la dels carrers Paborde i Pantà- que es rehabilitaran de manera completa. També es conservaran forges i sostres encavallats de l’edifici industrial original. L’interior es reformarà per fer-ho més accessible i funcional a les necessitats de l’equipament i activitats de la Llar i de la resta d'entitats que en facin ús.

De Llar de Jubilats a Casal Cívic

El projecte, redactat per l’empresa Vectia Enginyeria, és el resultat del treball previ per establir les funcionalitats i usos de Ca Xapes per adaptar-lo a les necessitats de l’entitat. Així, s’ha donat prioritat a la funcionalitat del futur equipament per garantir l’accessibilitat a tots els serveis adreçats a la gent gran, amb espais prou amplis perquè l’edifici històric de Ca Xapes pugui obrir les seves portes a altres associacions de la ciutat, on s’hi podien celebrar actes i activitats externes a l’entitat i convertir-lo així en un punt de trobada cívic i d’intercanvi intergeneracional. 

Signatura del conveni entre l'Ajuntament de Valls i la Llar del Jubilat i Pensionista de Valls

El regidor de Benestar Social en funcions Jordi Cartanyà, i el president de la Llar del Jubilat i Pensionista de Valls, Joaquim Esteve, han signat aquest matí el conveni de col·laboració que permet garantir iniciatives destinades a la gent gran. El conveni, que es renova cada any, preveu l'aportació de l'Ajuntament, d'11.250 euros per les activitats de la Llar i el manteniment dels espais de la seu actual.

Jordi Cartanyà i Joaquim Esteve han renovat el conveni de col·laboració: 

Jordi Cartanyà i Joaquim Esteve

Amb aquesta rúbrica, el consistori vallenc expressa la voluntat de col·laborar amb la Llar en l'orientació i assessorament d'activitats que ajuden a la integració social i al desenvolupament individual de la gent gran. A més, el consistori vallenc ajudarà en les despeses de manteniment de l'actual edifici que ocupa la Llar del Jubilat al carrer Maria Codina per garantir el benestar dels socis de l'entitat mentre no està enllestida la nova seu de Can Xapes.

El conveni neix de l'interès mutu de les dues parts de coordinar-se per a dur a terme funcions d'interès social i fer més eficaç l'atenció a la població gran de Valls.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: