Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Parc Samà rep l'estiu celebrant la II Festa del Modernisme

Havaneres, visites guiades teatralitzades, el nou vermut Yzaguirre i la música del Romanticisme al nou hivernacle protagonitzaran aquest cap de setmana modernista / El Parc també inaugura el Laberint Vegetal

El cap de setmana de l’1 i 2 de juny la visita al Parc Samà de Cambrils promet ser un viatge a l’època vuitcentista amb l'arribada de la II Festa del Modernisme El cap de setmana de l’1 i 2 de juny la visita al Parc Samà de Cambrils promet ser un viatge a l’època vuitcentista amb l'arribada de la II Festa del Modernisme PARC SAMÀ
Cultura Redacció Infocamp
Dimarts, 28 Mai 2019 20:48

El cap de setmana de l’1 i 2 de juny la visita al Parc Samà de Cambrils promet ser un veritable viatge a l’època vuitcentista amb l'arribada de la II Festa del Modernisme. Havaneres, personatges d’època, música romàntica i molts vestits blancs tematitzaran un cap de setmana en el qual els visitants assistiran a la inauguració del laberint vegetal, les visites guiades dels amics de la família Samà, els concerts d’havaneres i la presentació del nou vermut 'Herbal Vintage' de les Bodegues Yzaguirre.

Coincidint amb la celebració de la festa, el Parc Samà inaugurarà el Laberint Vegetal i se suma a la iniciativa de Nacions Unides 'Fes Possible el Canvi' tematitzant-lo amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

El dissabte, a les 12:00h, els personatges vuitcentistes i els amics de la família Samà rebran als visitants del parc per guiar-los per aquest emblemàtic jardí, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional, i portar-los fins l’espai reservat al Laberint Vegetal, on es durà a terme la inauguració, juntament amb el Wako, la nova mascota del Parc Samà.

Després de la inauguració, s’organitzarà un divertit joc basat en les preguntes i consells de les 17 illes present al laberint, una per cada objectiu de desenvolupament sostenible, que s’hauran de completar per poder sortir del laberint. D’aquesta manera, el laberint contribueix a difondre els ODS d’una manera amena i divertida i a conscienciar sobre la importància dels petits gestos de cada dia per posar fi a la pobresa i protegir el planeta, sumant-se així a la iniciativa de la ONU.

La II Festa del Modernisme vol posicionar-se com una referència anual a la Costa Daurada

La II Festa del Modernisme vol posicionar-se com a referència anual a la Costa Daurada i durant aquesta segona edició, les havaneres tindran un paper rellevant, juntament amb els vestits blancs, els jocs i les visites teatralitzades.

El dissabte 1 de juny, el Parc Samà s’ambientarà amb música vuitcentista a les escalinates del Palau i a les 13:00h oferirà l’actuació d’”Havaneres en Femení”. D’altra banda, les visites teatralitzades es duran a terme durant els matins de dissabte i diumenge, al voltant de les 12:00 hores i per les tardes, a les 18:00 hores. El parc s’animarà amb personatges d’època, acompanyats del Wako, la mascota del Parc Samà.

La presentació del Herbal Vintage, el nou vermut d'Yzaguirre, s’uneix a la festa 

L’Herbal Vintage, el nou vermut de les Bodegues Yzaguirre, comparteix el seu caràcter modernista i botànic amb el Parc Samà, el parc que va servir al Consell de Foment com a laboratori d’experiments botànics als anys vint. El vermut és el resultat de la recuperació d’una fórmula botànica originaria del segle XIX que incorpora ingredients botànics mediterranis com la flor d’Azahara, el lliri de Florència o el dictam de Creta; i d’un procés de cocció a l’antiga caldera de coure de doble paret procedent de 1884 que encara ara es troba en ús a les Bodegues Yzaguirre.

Yzaguirre Parc Samà

Les Bodegues Yzaguirre, propietat de la família Salla Solé i fundada el 1884, mantenen la manera tradicional d’elaboració del vermut, basant-se en les fórmules originals però adaptant la producció al consumidor del segle XXI a través de les noves línies de producte com Herbal Vintage, un producte del mercat d’aperitius d’alta qualitat, que es presentarà al Parc Samà el proper dissabte, a les 17 hores.

L’hivernacle del Parc Samà, altaveu de la música del Romanticisme durant el mes de juny

L’hivernacle romàntic “Alfons de Fontcuberta i Samà, VII Marquès de Marianao”, inaugurat aquest any, vol destacar la figura del VII Marquès de Marianao, impulsor de la transformació de la finca i del parc en els últims 20 anys del segle XX. L’hivernacle pretén recrear l’ambient bucòlic del parc històric, oferint al visitant una immersió en un ambient tropical que li permeti aïllar-se de l’entorn exterior, seguint el principi de priorització dels sentiments, propi dels jardins romàntics. Així doncs, aquest laboratori de sentiments a la natura, que alberga més de 75 espècies de palmàcies i altres arbres tropicals, potenciarà les sensacions de benestar amb música ambiental del Romanticisme, que durant tot el mes de juny permetrà gaudir de les meravelloses composicions d’Isaac Albéniz, Franz Liszt i Franz Schubert.

hivernacle

Els visitants que s’uneixin a la II Festa del Modernisme del Parc Samà vestits de blanc obtindran un descompte del 50% sobre la tarifa d’entrada.

Finalment, el Parc Samà vol animar a tots els visitants que s'uneixin a la II Festa del Modernisme vestits de blanc, premiant-los amb un descompte del 50% sobre la tarifa d’entrada al parc.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: