Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Arriba l’XI Aplec de Sardanes Vila del Morell

Les cobles Reus Jove, Maricel i Mediterrània posaran la música aquest diumenge 26 de maig /El municipi treballa per ser Capital de la Sardana l’any 2022

Imatge d'arxiu de l'Aplec de Sardanes Vila del Morell del 2018 Imatge d'arxiu de l'Aplec de Sardanes Vila del Morell del 2018 CEDIDA
Cultura Redacció Infocamp
Dissabte, 25 Mai 2019 10:42

L’Aplec de Sardanes Vila del Morell, que enguany arriba a l’onzena edició, és una de les cites més tradicionals del municipi. S’acostuma a celebrar a finals del mes de maig i aplega multitud de dansaires d’arreu. Una cita que organitza l’Associació Cultural i Sardanista del Morell, amb el suport de la regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament.

L’esdeveniment arrencarà, aquest diumenge 26 de maig, a les 10.30 hores, i tindrà lloc al Parc Camí de l’Estació, com és habitual. Tot plegat en un aplec que fa de la sardana la protagonista del dia i que, com explica Anton Ribas, president de l’entitat morellenca, “ens agermana a gent de diferents contrades i tarannàs, i que quan sona el flabiol fa que ens encaixem les mans per a fer la rotllana, fent-nos més forts davant les adversitats i els escarnis”. En la vessant musical, la diada comptarà amb la cobla Reus Jove, la Maricel i la Mediterrània per interpretar una quinzena de sardanes al matí i una quinzena més a la tarda, que de ben segur faran les delícies de tots els balladors.

Per a aquesta jornada festiva, des de l’organització faran també un vermut, a les 13.30 hores, i coordinen el dinar, que es pot reservar al telèfon 977 84 04 31. En el menú es pot triar entre amanida de la casa o escudella de primer, bacallà gratinat o entrecot a la planxa amb guarnició de segon, i crema catalana o pastís de formatge per postres. A més, el preu de 20 euros també inclou pa, vi, aigua, cafè, gotes i cava.

Després de l’àpat es reprendrà l’aplec, i el punt final el posarà, a partir de les 18 hores, el concurs de colles improvisades. Així mateix, la darrera sardana, Somni, estarà dedicada al secretari de l’entitat sardanista, Luis Jacinto Espona Martínez, que va morir el passat 26 de gener.

Capital de la Sardana 2022

Des de l’Associació Cultural i Sardanista del Morell, amb el suport del consistori municipal, es treballa per tal que el Morell sigui Capital de la Sardana l’any 2022. Iniciats els tràmits, ara tan sols manca la resposta de la Confederació Sardanista de Catalunya.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: