Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

S'inicia la celebració dels 500 anys del naixement de l'arqueòleg Pons d'Icart

La URV i l'MNAT han preparat un cicle de conferències i una exposició sobre la figura d'aquest personatge històric que tindran lloc a l'institut tarragoní, que també celebra el seu 40è aniversari

L’exposició 'El renaixement de Tàrraco. Lluís Pons d’Icart i Anton van den Wyngaerde' es pot visitar, de dilluns a divendres, al vestíbul de l'institut Pons d'Icart L’exposició 'El renaixement de Tàrraco. Lluís Pons d’Icart i Anton van den Wyngaerde' es pot visitar, de dilluns a divendres, al vestíbul de l'institut Pons d'Icart INSTITUT PONS D'ICART
Cultura Redacció Infocamp
Dimarts, 21 Mai 2019 10:06

Aquest any se celebra el 500 aniversari del naixement de Lluís Pons d’cart, el primer arqueòleg tarragoní que, entre altres, va catalogar un nombre important de làpides i inscripcions clàssiques trobades a Tarragona. Aquesta figura històrica dona nom a l’institut de secundària Pons d’Icart, situat a la Rambla Vella de la ciutat, que aquest any també celebra el seu 40è aniversari.

Institut Pons Icart

Per commemorar i retre homenatge a Lluís Pons d’Icart, el centre ha preparat, amb la col·laboració de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT), un programa d’activitats que inclou una exposició i un primer cicle de conferències a càrrec d’historiadors i estudiosos d’aquest personatge.

L’exposició, titulada 'El renaixement de Tàrraco. Lluís Pons d’Icart i Anton van den Wyngaerde', organitzada pel MNAT, es pot visitar, de dilluns a divendres, al vestíbul del centre educatiu en horari de 9 a 15 hores.

exposició Pons Icart planol antic

Pel que fa al cicle de conferències, constarà de quatre xerrades que començaran aquest dimecres, 22 de maig, a les 18 hores, a la sala d’actes del centre:

Dimecres, 22 de maig - 18 h

‘Europa en temps de Lluís Pons d’Icart’. A càrrec del Dr. Josep Fàbregas Roig, professor del Departament d’Història de la URV. 

Presentació: Antònia Maria Lucena, Ins. Pons d’Icart. 

Dimecres, 29 de maig - 18 h

‘Pons d’Icart i les inscripcions llatines dels carrers de Tarragona’. A càrrec de la Dra. Diana Gorostidi Pi, professora del Departament de Filologia Catalana de la URV. 

Presentació: Maite Blay, Ins. Pons d’Icart.

Dimecres, 5 de juny - 18 h

‘Renaixement; cultura, ciència, evolució espiritual i filosòfica’. A càrrec del Dr. Salvador de Brocà Tella, professor jubilat de Filosofia del Departament d’Antropologia i Filosofia de la URV.

Presentació: Maria Bonet, URV

Dimecres, 12 de juny - 18 h

‘Tarragona en la Catalunya del temps de Lluís Pons d’Icart: institucions, política i dret’. A càrrec del Dr. Antoni Jordà Fernández, Catedràtic d’Història del Dret i de les Institucions de la URV.

Presentació: Pilar Sada, MNAT.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: