Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Nit dels museus de Reus s'alia amb el comerç

Les botigues de la 'zona d'influència dels equipaments culturals' podran romandre obertes fins a la mitjanit, aquest dissabte 18 de maig

Imatge d'arxiu d'una anterior 'Nit dels museus' Imatge d'arxiu d'una anterior 'Nit dels museus' REUSDIGITAL.CAT
Cultura Reus Digital
Divendres, 17 Mai 2019 17:39

Un total de tretze espais culturals i patrimonials, a més del Jardí de la Casa Rull, obriran les seves portes de manera extraordinària aquest dissabte 18 de maig amb motiu de la Nit dels museus i del patrimoni a Reus, una activitat que pretén commemorar el Dia internacional dels museus i que arriba a la capital del Baix Camp per tercer any consecutiu. Amb un programa d’activitats i visites nocturnes a diferents espais patrimonials de la ciutat, es proposa obrir aquests equipaments, de manera gratuïta (i en alguns casos amb reserva prèvia) més enllà del seu horari habitual.

La regidora de Cultura i de Projecció de Ciutat, Montserrat Caelles, ha explicat aquest dilluns que "l'objectiu que ens plantegem amb aquesta activitat és acostar la cultura i el patrimoni a tota la ciutadania, tant la que ja es passeja habitualment per la ciutat com per a tota aquella que ens visita. La nostra voluntat és proposar al visitant una experiència diferent i que una vegada més la ciutat el sorprengui". Aquesta inclou enguany diversos actes que tenen la dansa com a fil conductor amb motiu de la celebració a Reus de l’Any Roseta Mauri.

Els espais oberts són, en aquesta edició, el Museu de la plaça de la Llibertat, el Museu d’Arqueologia Salvador Vilaseca, el refugi antiaeri de la Patacada, el Gaudí Centre, el saló de plens municipal, la Biblioteca Central Xavier Amorós, el Centre de Lectura i el Teatre Bartrina, el Campanar de la Prioral de Sant Pere, el Palau Bofarull i el Teatre Fortuny. Com a novetat, a la llista d’espais s’hi incorporen el Centre de la Imatge Mas Iglesias (CIMIR) i l’Estació Enològica. El Jardí de la Casa Rull romandrà obert durant la Nit dels museus per oferir servei de bar.

Una altra novetat de l’edició d’aquest any serà que els establiments comercials de la zona d'influència dels equipaments culturals podran obrir fins a la mitjanit. "S'ha considerat que l'afluència de públic que atrau aquest esdeveniment cultural a la capital del Baix Camp pot ser un bon reclam i suposarà una bona promoció per al comerç de la ciutat", han apuntat fonts municipals. La zona d'obertura comercial està delimitada al nord per l'avinguda Prat de la Riba, plaça del Pintor Fortuny i carrer de l'Amargura, fins la plaça de Catalunya, el raval del Pallol, tot continuant al sud pel raval de Sant Pere, raval de Robuster, i pujant pel raval de Martí Folguera, carrer del Vent i enllaçant amb el passeig de Prim, la plaça del Nen de les Oques i fins arribar altre cop a l'avinguda de Prat de la Riba.

Programació

Al Museu plaça de la Llibertat, l'horari s’allargarà fins a la 1 de la matinada de diumenge. A partir de les 6 de la tarda es podrà fer la visita de la sala de reserva del fons d’art (l'ultima visita serà a un quart d'1 de la matinada). Caldrà fer inscripció prèvia al 977010660, o al correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. El Museu d'Arqueologia Salvador Vilaseca també serà obert fins a la 1 de la matinada i, a partir de les 6 de la tarda, es faran visites a la cambra cuirassada de l’antic Banc d’Espanya i a les sales de reserva del museu. Amb motiu de la celebració de l’Any Roseta Mauri, a més, hi haurà l'actuació de les escoles de dansa de la Coordinadora de Dansa de Reus. L'última visita, en aquest cas, serà igualment a un quart d'1 de la matinada (caldrà fer inscripció prèvia al 977010660, o al correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.).

Des de les 6 de la tarda i fins a la 1 de la matinada, al CIMIR es faran visites a les exposicions. Hi haurà una projecció d’imatges actuals del barri, en comparació amb els anys 70, una a les 10 de la nit i una altra a mitjanit. L'última visita serà a un quart d'1 de la matinada, per a la qual caldrà fer inscripció prèvia al 977010660 o bé al correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. El refugi de la Patacada es podrà visitar a les 6 i a les 7 de la tarda, a les 8 del vespre, i a les 10 i les 11 de la nit. A mitjanit es farà l'últim recorregut. Caldrà fer inscripció prèvia al 977010660 i a l'adreça Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Pel que fa al Gaudí Centre, a partir de dos quarts de 9 del vespre i fins a la 1 de la matinada es podrà visitar de manera. Amb motiu de la celebració de l’Any Roseta Mauri, hi haurà un espectacle de dansa dedicat a la seva figura. Du per títol 'Ballant i GAUDInt', i va a càrrec de la Coordinadora de Dansa de Reus. El saló de plens de l'Ajuntament obrirà de 8 del vespre a 1 de la matinada, amb visites guiades cada 30 minuts.

La Biblioteca Central Xavier Amorós serà obert de les 8 del vespre, i s'hi oferirà una copa de vi de la DO Catalunya. Les visites es faran cada 30 minuts. Al Centre de Lectura i el Teatre Bartrina, mentre, entre les 8 del vespre i la mitjanit, es podrà accedir a l’antic Palau dels Marquesos de Tamarit i a la magnífica biblioteca patrimonial, finalitzant la visita al Teatre Bartrina. A l’inici de cada visita es podrà gaudir de pinzellades de dansa a càrrec dels alumnes de l’Escola de Dansa del Centre de Lectura als diferents espais de l’entitat. Hi haurà visites guiades a les 8 del vespre, a dos quarts de 10 i a les 11.

Al Campanar de la Prioral de Sant Pere s’hi organitzaran visites guiades cada 30 minuts, amb aforament limitat segons l’afluència de públic. Aquestes permetran gaudir de les espectaculars vistes nocturnes que l’edifici més alt ofereix de la ciutat i dels voltants d’aquest emblemàtic edifici reusenc. Al Palau Bofarull es podrà descobrir la història d'aquesta joia del segle XVIII i visitar la magnífica sala noble, decorada amb les pintures de Pere Pau Montanyà, un dels millors pintors barrocs catalans. Les visites guiades seran a cada hora. A més, hi haurà amenització musical a càrrec del grup de Cambra del Conservatori de Música de Reus de la Diputació.

Al Teatre Fortuny s'hi realitzaran visites guiades a les golfes i altres espais. Amb aforament limitat, les visites guiades seran a les 8 del vespre, a tres quarts de 9, a les 10, a tres quarts d'11, a dos quarts de 12 i a un quart d'1. Caldrà fer inscripció prèvia al números 977010657 o 977010659.

Finalment, i pel que fa a l'Estació Enològica, aquesta serà oferta de les 8 del vespre a mitjanit. També s’oferirà una degustació de vermut de Reus. L’última visita es podrà fer a les 11.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: