Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Teatre romà de Tàrraco recupera la seva funció original, 2000 anys després

Joan Gibert i Fermí Fernández representaran l’obra 'Cònsols de Roma', aquest dissabte 18 de maig, en el marc de Tarraco Viva i la Nit dels Museus

Els actors Fermí Fernández i Joan Gibert, fa uns dies, a les escales del Teatre romà de Tàrraco Els actors Fermí Fernández i Joan Gibert, fa uns dies, a les escales del Teatre romà de Tàrraco MNAT
Cultura Redacció Infocamp
Divendres, 17 Mai 2019 17:16

El proper dissabte 18 de maig, a les 21 h, el Teatre romà de Tarragona acollirà una gran novetat, la recuperació de la seva funció original, 2000 anys després, amb la representació teatral 'Cònsols de Roma', de la companyia Ertarteatre, amb text de Gibert d’Artze.

Marc Antoni (Joan Gibert) i Octavi August (Fermí Fernández) van coincidir en moltes ocasions durant la seva vida, però tenim la sensació que mai no van poder parlar amb prou tranquil·litat. Dues personalitats molt oposades amb una cosa en comú: voler sempre el millor per a la seva idolatrada Roma.

En aquesta ficció, ens imaginem aquests 'Cònsols de Roma' ja deslliurats de les seves limitacions humanes i amb tot el temps de l’eternitat per poder exposar les seves visions diferents sobre l’Urbs, i, per extensió, sobre el món. La conversa parla d’amor, de morts, de l’austeritat o del luxe, de la política, de l’ànima... i de la ficció i la realitat que només podem veure i sentir al teatre...

Reviure el Teatre romà

El Teatre romà esdevindrà així un escenari emblemàtic pel que serà la primera representació teatral al monument, després de la primera fase d’adequació i museïtzació de l’espai per posar-lo en valor i integrar-lo en el circuit de visita dels equipaments patrimonials de la ciutat de Tàrraco. 

Els espectadors podran sentir-se com a autèntics romans i gaudir d’una representació teatral al mateix espai on es feia segles enrere. Les entrades a la representació teatral han tingut molt bona acollida entre el públic, desitjós de formar part d’aquesta novetat, i s’han exhaurit en pocs dies.

El Teatre romà de Tarragona, adscrit al Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT), és un dels grans monuments de la Tàrraco romana, i ha requerit d’una actuació de gran complexitat degut a la seva ubicació i tamany dins la trama urbana de la ciutat.

Construït en època de l’emperador August sobre les restes d’uns possibles magatzems portuaris, el Teatre es va anar ampliant i utilitzant fins al final del segle II dC, i va ser redescobert al final del segle XIX, patint importants destruccions en el decurs del segle XX.

                                               Visita guiada al Teatre romà de Tàrraco: 

visita guiada Teatre romà

Després de l’actuació de recerca i restauració, on es van recuperar els espais de circulació, es va realitzar una restitució volumètrica de la graderia del Teatre amb una estructura lineal de ferro que evoca la potent graderia que tindria el Teatre en època romana, recuperant la geometria original.

El Teatre romà forma part del Conjunt arqueològic de Tàrraco, i fou declarat Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO l’any 2000.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: