Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Teatre, dansa i circ, al VI FITT Noves Dramatúrgies de Tarragona

Les representacions es podran veure, del 25 al 29 de juny, a diferents espais: el Teatre Metropol, el Circ, el Teatre Magatzem i el Palau Firal

'Control Freak', de Kulu Orr, és un espectacle que barreja música, humor i circ 'Control Freak', de Kulu Orr, és un espectacle que barreja música, humor i circ FITT
Cultura Alba Sancha
Dilluns, 24 Juny 2019 19:56

La dramatúrgia protagonitzarà la darrera setmana del pròxim mes de juny. Arriba la sisena edició del Festival Internacional de Teatre de Tarragona (FITT) Noves Dramatúrgies, amb un total d’11 funcions, a més de quatre sopars, tres sessions de workshops i la incorporació de dos nous espai, el Palau Firal i CaixaForum. Durant cinc dies, del 25 al 29 de juny, diversos espais de la ciutat s’ompliran de teatre, dansa i circ amb l’objectiu de continuar posicionant la ciutat com un referent en l’àmbit cultural i teatral.

El FITT creix, la qual cosa influeix en la millora progressiva de la programació d’aquest, tal com ha assegurat el director del Festival, Joan Negrié. En aquest sentit, Negrié ha destacat “l’esforç que suposa organitzar un Festival com aquest”. En la mateixa línia, l'exconsellera de Cultura, Begoña Floria, va assegurar que “el FITT s’ha consolidat com una cita a nivell europeu”, que atorga “visibilitat a la ciutat” i es complementa amb altres festivals. Així mateix, Floria ha manifestat que la peculiaritat del FITT és que “permet que sigui una experiència anar a veure un espectacle”, la qual cosa “el diferencia d’altres festivals”.

Una edició dedicada al periodista Xavier Zaragoza

“Avui sóc molt feliç”, ha expressat Negrié. El director del Festival ha explicat que, encara que pugui semblar estrany, donat el recent traspàs del jove periodista Xavier Zaragoza, que havia estat responsable de comunicació de la Sala Trono, vol aprofitar aquest esdeveniment caracteritzat per “l’alegria” per dedicar-lo al comunicador, que “era alegria i vitalitat”.

11 funcions en quatre espais diferents

L’espectacle ‘Suite TOC núm 6’, de la companyia Les Impuxibles, de Barcelona, donarà el tret de sortida al Festival, el dimarts 25 de juny, a les 21:30 h, al Teatre Metropol. Aquesta obra teatral, dirigida per les germanes Ariadna Peya i Clara Peya, pretén visibilitzar un tema silenciat: els símptomes del Trastorn Obsessiu Compulsiu (TOC). Igualment, el mateix dia, al Jardí del Teatre Metropol, es podrà veure la instal·lació teatral ‘Automatàrium’, de David Berga, inspirada en els autòmats escurabutxaques del caràcter recreatiu de finals del segle XIX i principis del segle XX. L’endemà, dimecres 26 de juny, és el torn de ‘What Does Stuff Do?’, de Robin Boon Dale, des del Regne Unit. Es tracta d’un espectacle de malabarisme absurd que s’emmarca en l’estil d’un TED Talk i que estrenarà un nou “espai no convencional”, el Palau Firal. El mateix dimecres també es podrà veure l’estrena mundial de ‘Tiestes’, de la companyia Grumelot, una de les millors a nivell dramaturg d’Espanya, segons ha apuntat Negiré. Aquesta obra es podrà veure en dos passis diferents, a les 21 h i a les 23 h, a la capçalera del Circ. Es tracta d’una experiència immersiva a partir del mite grec dels germans Tiestes i Atreo.

El Festival continua amb ‘Odine’, de la companyia Epifanías, el dimecres 27 de juny, a les 19 h, al Teatre Magatzem. Es tracta d’un espectacle de dansa, sota la direcció d’Arróspide, Runde i Sanz. El mateix dia, a les 21:30 h, al Teatre Metropol, serà el torn de l’espectacle circense ‘Piti Peta Hofen Show’, de la companyia francesa Los Putos Makinas. El divendres 28 de juny, a les 19 h, el Palau Firal acollirà ‘Richard III And They’ve Never Heard Of Love’, una producció entre Barcelona i Nova York, amb la direcció de l’americà Jason Trucco i l’autoria i interpretació de les dues catalanes Bárbara Mestanza i Paula Ribó. Més tard, a les 21:30 h, al Teatre Metropol, es podrà veure un singular espectacle que barreja música, humor, circ i noves tecnologies. Es tracta de ‘Control Freak’, de la companyia Kulu Orr des d’Israel.

El darrer dia del Festival, dissabte 29 de juny, ‘El ardor’, un espectacle work in progress, es podrà veure al Teatre Magatzem, a les 19 h, sota la direcció d’Alberto Cortés, des de Màlaga. Una obra que tracta l’adolescència i la senectut, el començament i el final. Per últim, ‘Rebota rebota y en tu culo explota’ és “una crítica brutal de la violència de gènere”, en paraules de Negrie, amb molt d’humor, però molta crítica alhora. Aquesta funció, sota la direcció d’Àngels Mateus i Quim Tarrida, serà la darrera, i es podrà veure a les 21:30 h, al Teatre Metropol.

Tres workshops i quatre sopars

Paral·lelament a la programació sobre els escenaris, el FITT porta altres propostes, entre les quals cal destacar tres workshops. El dijous 27 de juny, la companyia Grumelot oferirà un workshop de teatre sota el títol ‘Crear los mitos’. L’endemà, divendres 28 de juny, el segon workshop, amb el títol ‘Habitando Odine’, anirà a càrrec de la companyia de dansa Epifanías. La darrera activitat ‘Treball grupal d’intervenció al carrer’ serà el dissabte 29 de juny, a càrrec de la companyia circense Fadunito. Aquestes tres activitats es realitzaran en horari de 10 h a 14 h, al CaixaForum de Tarragona.

A més, del dimecres 26 al dissabte 29 de juny, es realitzaran els Sopars FITT, a les 20:15 h, al Jardí del Teatre Metropol, de la mà de la Confraria de Pescadors de Tarragona, i a les 18 h, en la mateixa ubicació, se celebraran els Vermuts prefunció, a càrrec de Vermuts Miró. Per últim, el dissabte 29 de juny tindrà lloc el lliurament de premis FITT 2019, al Jardí del Teatre Metropol, a les 23 h.

Entrades

Finalment, el director del Festival ha animat a l’assistència al Festival, el preu del qual s’ha consolidat amb els preus de la Sala Trono. De fet, tal com ha explicat Negrié, les entrades al FITT són encara més econòmiques, ja que tenen un preu de 16 euros, però inclouen els dos espectacles del dia, el sopar i el workshop. També hi ha entrades úniques per a un sol espectacle, per 10 euros, o bé una entrada conjunta per tot el Festival, per un preu de 50 euros. Les entrades es podran adquirir a partir del pròxim divendres 17 de maig, a través del web del FITT.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: