Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L’alumnat de l’Escola d’Art de Tarragona exposa contes japonesos il·lustrats

La mostra es podrà veure a l’Espai Jove Kesse fins a l’1 de juny, i s’inaugura aquest divendres 3 de maig, a les 20 h

Un Kamishibai creat per Mireia Martínez Cabré Un Kamishibai creat per Mireia Martínez Cabré CEDIDA
Cultura Redacció Infocamp
Divendres, 03 Mai 2019 12:04

La mostra ‘Kamishibai il·lustrat’, un recull de treballs realitzats per l’alumnat del cicle formatiu de grau superior d’Il·lustració de l'Escola d'Art i Disseny de Tarragona (EADT), es podrà veure, fins a l’1 de juny, a la sala d’exposicions de l’Espai jove Kesse de Tarragona. Amb les seves il·lustracions, els alumnes de l’EADT han participat en un projecte d’intercanvi educatiu amb la Professional School d'Anantapur, a l’Índia, vinculada a la Fundació Vicente Ferrer. Aquesta iniciativa, que també compta amb la col·laboració de la Universitat Rovira i Virgili, té per objecte impulsar l’intercanvi de vivències entre les persones joves del centre docent indi i de la universitat tarragonina.

El Kamishibai significa “teatre de paper” i és una forma tradicional japonesa d’explicar contes, mitjançant il·lustracions, nascuda al segle XII al país nipó. El “teatre de paper” se sol dirigir a nenes i nens i és utilitzat com a recurs didàctic. Consisteix en un conjunt de làmines que una presentadora o un intèrpret llegeixen mentre el públic contempla els dibuixos. Aquest projecte, a través del Kamishibai, permet que l'alumnat de la Professional School treballi tradicions populars reinterpretades amb perspectiva de gènere, fent que les dones siguin protagonistes o assumeixin rols destacats en la comunitat o la història.

L’exposició s’inaugurarà aquest divendres 3 de maig, a les 20 h, en un acte que comptarà amb la presència d’una delegació de la Fundació Vicente Ferrer. A continuació, a les 21 h, representants de l’alumnat de l’EADT participant en el projecte mostraran les seves il·lustracions i explicaran els contes relacionats amb elles a l’escenari de l’Espai Jove Kesse.

Cicle cultura Kesse

‘Kamishibai il·lustra’ forma part del cicle Cultura Kesse, que continuarà la setmana vinent amb els audiovisuals experimentals que el director tarragoní Gerard Gil programa sota el nom ‘Pantalla el tall’ i que, en aquesta ocasió, inclouran la projecció d’un mini documental i d’un videoclip d’Ester Sánchez, autora que els presentarà personalment i mantindrà un espai de fòrum amb el públic, el 10 de maig. La programació seguirà amb un concert de Xavi Ciurans, cantant del grup de rumba catalana Gertrudis , el 17 de maig; el cabaret literari ‘Si te ofendo, te jodes’, amb Pili Andreu i El Artriste, el 24 de maig; un doble cartell amb el Mag Blak i Ciriaco Clown, el 31 de maig; l’exposició ‘La dona al sud’, promoguda per l’Assemblea de Cooperació per la Pau, del 4 al 22 de juny; l’espectacle literari i musical DJ Books, amb Joan Rioné i Juan Antonio Moreno, el 7 de juny,; i una representació dels treballs fets per membres de l’Aula de Teatre de l’Espai Jove Kesse, el 14 de juny.

La programació Cultura Kesse presta una especial atenció a les propostes arribades del teixit jove de la ciutat però està oberta a tots els públics. Les actuacions tenen lloc en divendres, comencen a les 21 h i l’accés és lliure fins a omplir l’aforament. Les exposicions, per la seva banda, es poden visitar de dimarts a dissabte, de 16:30 h a 21 h.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: