Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Francesc Badia relata com era la vida en l’època medieval

L’autor presentarà ‘Muralles medievals i guerres de setge’ el 5 de maig a Montblanc

L'autor va néixer entre les muralles de Montblanc L'autor va néixer entre les muralles de Montblanc MONTBLANC MEDIEVAL
Cultura Redacció Infocamp
Dimarts, 30 abril 2019 16:22

Com es construïen les muralles en l’època medieval? Quina inversió requeria protegir un poble? Quina garantia oferia una muralla? Eren llargs els setges?

Francesc Badia i Batalla respon a aquestes i més qüestions en el seu llibre ‘Muralles medievals i guerres de setge. Una mirada encuriosida a la baixa edat mitjana’, que es presentarà el diumenge 5 de maig a Montblanc. L’acte serà al Museu Comarcal de Montblanc a les 12 h i anirà a càrrec de Josep M. Sans Travé, exdirector de l’Arxiu Nacional de Catalunya.

Fortaleses, castells, muralles i setges formen part de l’imaginari medieval. En aquest llibre, Badia es mou entre l’anècdota històrica i l’erudició historiogràfica per a posar a l’abast de tothom els trets més rellevants d’aquesta època. La lectura pretén arribar a un públic ampli, sense renunciar al rigor acadèmic.

Francesc Badia i Batalla

L’advocat i autor Francesc Badia va néixer l’any 1923 a Montblanc i des de llavors els castells, les muralles i les fortaleses històriques han format part de la seva vida. El setembre de 2010 de l’Ajuntament de Montblanc el va nomenar fill predilecte de la vida.

Entre l’any 1972 i 1993 va exercir el càrrec de veguer episcopal d’Andorra. També fou magistrat en el Tribunal de les Corts d’Andorra.

Al llarg de la seva carrera ha escrit diverses obres jurídiques i d’altres de temàtica de Montblanc, com ‘Guia turística de Montblanc’ (2014).

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: