Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Llibres morellencs per a celebrar Sant Jordi

'Del Morell, parlem-ne' i 'Foc a la metxa!', protagonistes de la diada al municipi

Josep Bultó signant exemplars del seu llibre 'Del Morell, parlem-ne' Josep Bultó signant exemplars del seu llibre 'Del Morell, parlem-ne' CEDIDA
Cultura Redacció Infocamp
Dijous, 25 abril 2019 08:44

L'endemà de Sant Jordi, el dia per excel·lència dels rànquings literaris, al Morell podem dir, pràcticament amb tota seguretat, que la majoria de veïns hauran celebrat un dels dies més bonics de l’any, la diada de Sant Jordi, amb un llibre amb gust morellenc.

I és que aquest 2019 la festivitat del llibre i la rosa ha arribat acompanyada de dues presentacions de llibres ben arrelats al municipi. D’una banda, 'Del Morell, parlem-ne', una obra de Josep Bultó Vidal que es va presentar el passat dijous 18 d’abril. Amb pròleg del regidor d'Hisenda, Governació, Comunicació i Protecció Civil de l'Ajuntament del Morell, Eloi Calbet, la publicació se centra a explicar el pensament i la vida d’uns homes i dones nascuts, al poble, a la segona meitat del segle XIX. Homes i dones que, lògicament, vestien, menjaven i pensaven segons l’època que els va tocar viure, i que entre ells es coneixien més pel seu renom que pel seu nom i cognom.

Un acte al qual van assistir un bon nombre de morellencs, que no van voler deixar l’oportunitat de marxar cap a casa amb un exemplar signat pel seu autor. Així mateix, aquells que estiguin interessats a incorporar aquest llibre a la seva biblioteca particular, poden passar a recollir un exemplar gratuït a l’Ajuntament del Morell. Les unitats són limitades.

Ja el dia de Sant Jordi, llibres, roses i el drac del Morell es van convertir en protagonistes d’una jornada que, finalment, la meteorologia va respectar. Així, la rambla Joan Maragall es va omplir de parades de flors i llibres, i de persones que van comprar roses, van fullejar i adquirir nous llibres per regalar o per endur-se a casa, i van gaudir d’un dia ben especial. Entre ells, els alumnes de la llar d’infants i de l’escola Ventura Gassol, que també van ballar sardanes per sumar encara més tradició i cultura popular a la diada.

Sant Jordi al Morell

A la tarda, un dels punts d’activitat va ser al carrer de la Coma, davant del Centre Cultural, on des de les 17 hores la ballada de sardanes de l’Associació Cultural Sardanista del Morell, amenitzada per la Cobla Reus Jove, va omplir l’espai de música i dansa.

I una estona més tard, a dos quarts de set, els jardins de l’Ajuntament del Morell es van omplir de gom a gom amb motiu de la presentació de Foc a la metxa!. Un conte que commemora, a la vegada, el 40è aniversari de l’associació cultural Embruix i els 5 anys del Ball de diables petits del municipi. “Una de les entitats més participatives del nostre poble”, tal com sempre destaca la regidora de Cultura de l’Ajuntament del Morell, Judit Fernández.

Presentació Foc a la metxa

Ramon Gasull ha estat l’encarregat de posar el text a aquesta publicació; Eva Castro, de Debonatinta, hi ha posat les il·lustracions, i Núria Arbonès, del mateix estudi gràfic, s’ha encarregat de la maquetació. Un llibre molt especial que recull “la història d’una canalla del Morell que vol fer quelcom formidable, i que han volgut ficar la banya per crear un ball de diables. Els caldrà tota la màgia de la lluna de l'Embruix, i amb l'ajuda del
seguici, engrescats i amb molt desfici, resoldran aquest garbuix”.

La presentació va comptar amb la presència de la contacontes Karme González, que va fer que tots els presents poguessin viure la història d’una forma diferent, i va acabar de forma àlgida, amb una encesa final a càrrec dels seus protagonistes.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: