Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La URV programa més d’una desena d’activitats la setmana de Sant Jordi

Es realitzen diverses activitats com els concursos de llengua i literaris, lectures públiques, cites a cegues amb llibres, la Setmana de les Humanitats, conferències i un concert

Parada del CRAI Catalunya on s'hi venen llibres per un euro, que es destina a la URV Solidària Parada del CRAI Catalunya on s'hi venen llibres per un euro, que es destina a la URV Solidària URV
Cultura Redacció Infocamp
Dimarts, 23 abril 2019 18:43

La Diada de Sant Jordi també es viurà a la URV a través de diferents activitats amb motiu d’aquesta celebració. Els CRAI, l’editorial Publicacions URV, la Facultat de Lletres i els seus departaments de Filologies Romàniques i Filologia Catalana, el campus Terres de l’Ebre, així com també el Consell d’Estudiants han organitzat actes que tenen lloc del 23 al 25 d’abril i que s’allarguen amb els tallers de la Setmana de les Humanitats. Destaquen activitats consolidades com la lectura multilingüe del Quixot i el concurs literari dels estudiants, però també novetats com el vermut per descobrir nous talents a Tortosa, concursos de llengua per als estudiants de Batxillerat i una conferència de l’escriptor Màrius Serra al campus Catalunya.

El 23 d’abril, Diada de Sant Jordi, durant tot el dia, Publicacions URV està present a la fira de llibres de la Rambla Nova de Tarragona amb les novetats dels darrers mesos, com ara el conte ‘Escola Xocolatina’, un nou volum de la col·lecció ‘Retrats de vi’, una antologia poètica de Zoraida Burgos, la ‘Història de la literatura popular catalana’ i’ La victòria de Pompeu Fabra’, una selecció de textos periodístics de Rovira i Virgili. El mateix dia, al CRAI del campus Vila-seca hi ha una ‘Cita a cegues amb un llibre’, una iniciativa de préstec de llibres que va sorgir per primera vegada en una biblioteca pública de Los Angeles, per a allunyar els usuaris dels prejudicis, modes i best-sellers, i convidar-los a deixar-se endur per una pista suggeridora que es posa damunt cada llibre embolicat.

Aquest mateix dimarts, 23 d’abril, a les 18.30 h, a la Sala de juntes del campus Catalunya, s’hi ha celebrat el lliurament de premis del Concurs Literari de Sant Jordi 2019 que organitza el Consell d’Estudiants. D’altra banda, del 23 fins al 27 d’abril, el CRAI Medicina i Ciències de la Salut proposa l’activitat ‘Qui s’anima a fer una rima?’, en què els usuaris han de crear rodolins amb paraules pròpies de l’àmbit de la medicina, la nutrició i la fisioteràpia. Així mateix, del 23 d’abril fins al 3 de maig, la Facultat de Lletres organitza la Setmana de les Humanitats, per donar a conèixer a l’alumnat de secundària els ensenyaments d’Humanitats a través de conferències i tallers, que tenen lloc tant al campus Catalunya com als centres de secundària.

Aquest dimecres, 24 d’abril, també s’han programat un seguit d’activitats. A les 12 h a la Sala de graus del campus Catalunya, el Departament de Filologies Romàniques organitza una lectura multilingüe del Quixot, una iniciativa que compta amb nombrosos participants cada any. S’adreça als estudiants de secundària i també als universitaris. Aquest mateix dia i per primera vegada, se celebra el ‘Quixotest’, un concurs amb preguntes sobre el Quixot, en què estudiants de segon de Batxillerat hauran de demostrar el seu domini sobre l’obra de Cervantes, especialment dels capítols que han de llegir per a les Proves d’Accés a la Universitat (PAU).

Per últim, el 25 d’abril es realitzaran les darreres activitats. Aquest dia s’organitza el Linguatest, a les 10 h al campus Catalunya. D’altra banda, El Departament de Filologia Catalana ha organitzat tres activitats a la Sala de graus del campus Catalunya. A les 11 h. els estudiants del grau de Llengua i Literatura Catalanes faran una lectura de textos dels propis estudiants del Cercle de Creació Literària. A les 12 h, hi ha una lectura de poemes de presó dirigida pel professor Magí Sunyer. I a les 13 h, l’escriptor Màrius Serra realitzarà la xerrada ‘Prendre’s la vida amb filologia’.

A la mateixa hora, però al campus de les Terres de l’Ebre, s’hi farà la segona edició d’’Art al campus i vermuts amb talent’, un nou espai d’interrelació entre els estudiants del campus. És una iniciativa dels mateixos estudiants amb el doble objectiu de donar a conèixer els talents artístics o comunicatius dels alumnes i, alhora, forjar un espai de trobada que serveixi per reforçar els vincles entre els estudiants dels diferents graus.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: