Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Sugranyes presenta el seu llibre 'Joventut i més enllà, 30 anys de música en català'

És un recull de vivències dels 2.800 concerts que ha enregistrat amb una videocàmera en mà arreu dels Països Catalans

Jordi Sugranyes amb l'alcalde Carles Pellicer, la regidora de Cultura Montserrat Caelles i altres persones que han assistit a la presentació Jordi Sugranyes amb l'alcalde Carles Pellicer, la regidora de Cultura Montserrat Caelles i altres persones que han assistit a la presentació JOAN GOMIS
Cultura Joan Gomis/ Reus Digital
Dilluns, 22 abril 2019 09:30

A les portes de Sant Jordi, el cronista musical Jordi Sugranyes ha presentat el seu llibre 'Joventut i més enllà. 30 anys de música en català', aquest dissabte als jardins de la casa Rull. Es tracta d'un recull de vivències dels 2.800 concerts que l'autor ha enregistrat amb una videocàmera en mà arreu dels Països Catalans. L'acte, com no podria ser d'una altra manera, ha començat amb la interpretació musical del cantautor reusenc Ariel Santamaria acompanyat de Jordi Salvadó a la percussió; la cantant i compositora tarragonina Anna D'Ivori; i la formació valenciana Òwix amb l'acompanyament del violonista Dani Cano. Els periodistes David Fernández i Judit Cervelló, han estat els encarregats de dirigir l'acte i han compartit una conversa amb Sugranyes i l'editor Òscar Ramírez de La Banya Edicions, l'encarregat de treure a la llum l'arxiu cultural. Fernández i Cervelló van ser presentadors del programa 'A tot watt' de Canal Reus Televisió, un espai que va ser dirigit per Sugranyes, i que es va emetre del 1998 al 2001.

Sugranyes, sense perdre el costum, ha volgut capturar les actuacions dels artistes abans d'iniciar la conversa i detallar algunes de les anècdotes incloses al llibre. L'autor ha explicat que no només ha narrat els concerts, sinó també el context social o històric que l'envolta. En cap moment es posiciona sobre els seus grups preferits. Aquesta ha estat una de les preguntes. La resposta, Ariel Santamaria, Sau i Orxata Sound System. Sugranyes ha admès que ha anat a més concerts dels que nomena al recull, i que el que més l'atrau és presenciar les estrenes de les bandes emergents. També que n'enregistra 150 anualment i que les xarxes socials li han permès "assabentar-se" més fàcilment. "Abans era per cartelleria o el boca-orella". El centenar d'assistents han pogut comprar el llibre per 20 euros i Sugranyes els ha dedicat. Curiosament, ha enregistrat amb una gravadora les converses amb cadascú, material que li servirà, qui sap, per escriure el segon volum.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: