Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Teresa Duch presenta a Vimbodí i Poblet el llibre inspirat en el ‘mapa més antic de la història’, descobert al municipi

L’escriptora vimbodinenca serà al Centre Cívic Municipal el dissabte 27 d'abril per parlar del seu recull ‘Camins de Pedra’, protagonitzat per la pedra gravada que es va trobar el 2015 al jaciment del Molí del Salt

Imatge de la presentació del llibre que l'escriptora Teresa Duch va fer al Museu d'Art Modern de Tarragona Imatge de la presentació del llibre que l'escriptora Teresa Duch va fer al Museu d'Art Modern de Tarragona DIPTA
Cultura Redacció Infocamp
Dilluns, 22 abril 2019 10:31

Descobert l’any 2015 per l’Institut de Paleocologia Humana i Evolució Social (IPHES) a les excavacions del Molí del Salt de Vimbodí i Poblet, va ser considerat ‘el mapa més antic de la història’: entre 13.000 i 14.000 anys. Està gravat en una pedra d’esquist, i segons els investigadors, podria representar les set cabanes d’un campament de caçadors i recol·lectors. Ara, aquest primer mapa, o primera representació d’un paisatge de la que es té constància, ha servit d’inspiració a l’escriptora vimbodinenca resident a Tarragona Teresa Duch, qui acaba de publicar el llibre de relats ‘Camins de pedra’ (Terra Ignota Ediciones).

L’autora presentarà públicament la seva obra el proper dissabte, 27 d’abril, a les 19.30h, a la sala polivalent del Centre Cívic Municipal de Vimbodí i Poblet. L’acte anirà a càrrec de l’arqueòleg Manuel Vaquero, director de les excavacions del Molí del Salt, amb la col·aboració d’Alfons Alsamora, Quima Rovira, Àngela Oliva i Àngels Planes. L’acte ve precedit per l’èxit de la presentació que es va dur a terme fa uns dies al Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona, ciutat de residència de Teresa Duch. Aquest és el quart llibre després de ‘Viatges insòlits de viatgers abrandats’ (2012), ‘Les cadenes subtils’ (2016) i ‘El silenci de Vallbona’ (2017). Les bones crítiques i vendes d’aquestes obres anteriors augura també una bona acollida de ‘Camins de pedra’ en aquests dies propers a Sant Jordi.

Teresa Duch

Teresa Duch (Vimbodí i Poblet, Conca de Barberà, 1956) és alumna de l'Escola de Lletres de Tarragona. A part dels llibres esmentats anteriorment, ha publicat els relats de la guia Arrelats d’arbres singulars del municipi de Vimbodí i Poblet. Ha guanyat diferents premis literaris i col·labora al setmanari ‘Notícies TGN’. Forma part del col·lectiu mots.en.cru, amb el que ha dut a terme diversos projectes literaris des de 2010. Manté a la xarxa el bloc http://salsa-ficcio.blogspot.com.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: