Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La feina invisible dels museus en una xerrada a Tarragona

‘Estàtues al descobert’ tindrà lloc aquest dimecres 10 d'abril, a les 19h, al Tinglado 4

Treball de conservació del MNAT amb les estàtues del teatre romà de Tàrraco Treball de conservació del MNAT amb les estàtues del teatre romà de Tàrraco MNAT
Cultura Redacció Infocamp
Dimarts, 09 abril 2019 11:38

Demà dimecres 10 d’abril, el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT) ha organitzat una conferència sobre les tasques de restauració dels museus anomenada ‘Estàtues al descobert’ al Tinglado 4 a les 19h.

La conferència serà a carrer dels conservadors i restauradors Pere Rovira, cap del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya, i Pau Arroyo, de l’empresa Lesena de Servei al Patrimoni. En l’acte parlaran de l’experiència del MNAT amb les estàtues procedents del teatre romà de Tàrraco.

La gestió de les col·leccions dels museus és complexa i moltes de les tasques que implica no són visibles per als visitants. La conservació d’estàtues també comporta tasques de restauració que es basen en una visió global de recerca, documentació i presentació que han de tenir en compte el significat de les peces com a llegat patrimonial.

Aquesta iniciativa se celebra en el marc del programa ‘Recerca en curs’ del MNAT en col•laboració amb l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC). L’objectiu del cicle és donar a conèixer els programes de recerca que es desenvolupen al MNAT.

Amb les activitats de ‘Recerca en curs’ també es vol crear un espai d’intercanvi d’idees i divulgació dels projectes sobre el patrimoni romà per a tot el públic, no només a les persones especialitzades en el tema.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: