Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Alcover ha acollit la festa del Premi Sambori de la Demarcació del Camp

Divuit nois i noies han estat guardonats en les sis categories a concurs entre els més de 3000 participants

Foto de família dels premiats i premiades en l'acte de lliurament del Premi Sambori Òmnium 2019 de la Demarcació d’El Camp Foto de família dels premiats i premiades en l'acte de lliurament del Premi Sambori Òmnium 2019 de la Demarcació d’El Camp ÒMNIUM ALT CAMP
Cultura Redacció Infocamp
Dissabte, 06 abril 2019 19:15

Aquest dissabte, 6 d’abril, el Convent de les Arts d’Alcover ha acollit l’acte de lliurament del Premi Sambori Òmnium 2019 de la Demarcació d’El Camp, coorganitzat per les seus d’Òmnium Cultural a l’Alt Camp, el Baix Camp i al Tarragonès, al qual han assistit prop de 200 persones per conèixer les guanyadores i guanyadors d’aquest certamen de narrativa escolar en català a les nostres comarques.

Durant l’acte d’entrega s’han donat a conèixer els noms dels 18 guardonats d’aquest concurs, seleccionats d’entre els 46 centres participants de l’Alt Camp, el Baix Camp, la Conca de Barberà, el Priorat i el Tarragonès; i que seran els que passaran a participar en la gran final nacional del Premi Sambori Òmnium, del mes de maig. Una edició que ha destacat per la participació dels centres i la qualitat dels textos presentats.

El jurat de l’edició 2019 es va reunir a porta tancada el passat 11 de març per emetre el veredicte. I, per fi, aquest dissabte va veure la llum. Una decisió difícil que ha acabat deixant 18 textos premiats, recollits en un llibre editat per l’ocasió.

El Premi Sambori abasta el conjunt de territoris de parla catalana i té com a objectius promoure la participació en un projecte comú d’alumnes i centres, fomentar l’ús i prestigi del català en l’àmbit escolar tot incentivant la imaginació, la creativitat i aquells valors pedagògics que es treballen en cadascun dels centres.

Presentat per la periodista Gemma Casalé, l’acte ha girat entorn de Teresa Pàmies, l’escriptora de Balaguer del naixement de la qual aquest 2019 commemorem el centenari. També han assistit a l’acte els representants de l'Ajuntament d’Alcover, entre ells l'alcalde Robert Figueras, que ha pronunciat les paraules de benvinguda. A més a més, també han assistit a l’acte Maria Majó, vocal de la Junta Nacional d’Òmnium i representants de les seus organitzadores de l’esdeveniment.

La cloenda de l’acte ha anat a càrrec de Rosa Olivé, presidenta d’Òmnium Alt Camp, amb un discurs a favor de la cohesió mitjançant la llengua i la cultura i amb un record per al President d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, que ara mateix es troba en presó preventiva.

En aquesta línia reivindicativa i de foment de la inclusió, l’acte d’entrega, organitzat per Òmnium Alt Camp amb el suport de l’Ajuntament d’Alcover, ha comptat amb l’actuació de l’Orquestrina de l’EMMA, l’Escola Municipal de Música d’Alcover, dirigida per Albert Ferré que ha interpretat diverses cançons que han omplert de ritme i emoció l’esdeveniment.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: