Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El documental 'Hereus d’un Cardenal Proscrit', al centre cultural El Castell de Reus

Es podrà veure aquest dimarts, 2 d'abril,a les 19 h

La projecció tindrà lloc al centre cultural El Castell de Reus La projecció tindrà lloc al centre cultural El Castell de Reus CEDIDA
Cultura Redacció Infocamp
Dilluns, 01 abril 2019 17:11

La pel·lícula 'Hereus d’un Cardenal Proscrit', de Llúcia Oliva (2018), es projectarà al Centre Cultural el Castell, a la plaça del Castell, aquest dimarts 2 d’abril, a les 19:00 h. Serà en el marc de les sessions de divulgació de la memòria històrica que programa el Centre de la Imatge Mas Iglesias.

Aquesta pel·lícula va guanyar el premi MemoriReus de l’edició del 2018 al Festival Memorimage. A més, durant la projecció estarà present de la directora Llúcia Oliva.

Sinopsi

En acabar la guerra del 1936-39, el general Franco va impedir que el cardenal- arquebisbe de Tarragona, Francesc Vidal i Barraquer, tornés de l’exili. Aquesta absència va planar sobre la diòcesi durant tot el franquisme i va fer obrir els ulls a alguns preveres i laics, sobre la repressió del règim.

El documental recull el testimoni dels hereus de Vidal i Barraquer, però també d’una part de l’església tarragonina que va contribuir a recuperar la llengua i la cultura catalanes després de la desfeta del 1939. L'església també va obrir camins de llibertat a pobles i ciutats i, animada pel Concili Vaticà II, va nodrir la lluita pels drets humans i sindicals als barris de Tarragona i Reus.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: