Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Una exposició al Port de Tarragona recull la història del Pas de 'La Presa de Jesús'

'La Presa de Jesús, Passió, Fe i Sentiment' s'inaugura aquest divendres 29 de març i es podrà visitar fins al 28 d'abril al Tinglado I del Moll de Costa del Port de Tarragona

Imatge del Pas de  'La Presa de Jesús', a la Setmana Santa de Tarragona Imatge del Pas de 'La Presa de Jesús', a la Setmana Santa de Tarragona ARXIU / ACN
Cultura Redacció Infocamp
Divendres, 29 Març 2019 08:19

El Port de Tarragona presenta l'exposició 'La Presa de Jesús, Passió, Fe i Sentiment', que s'inaugura aquest divendres 29 de març i que es podrà visitar fins al 28 d'abril, al Tinglado I del Moll de Costa del Port de Tarragona. La mostra, que recull documentació i imatges de la història del pas de Setmana Santa vinculat a la Confraria de Pescadors, es podrà visitar aquest divendres i dissabte, de 10 a 13h i de 16 a 19h, i a partir de l'1 d'abril, de dimarts a dissabte, de 10 a 13h i de 17 a 20h, i els diumenges i festius, d'11 a 14h.

La formació del Pas 'La Presa de Jesús' 

En la sessió plenària del dia 17 d’abril de 1955 –primer document de referència en el llibre d’actes de la Confraria de Pescadors-, el Patró major de la Confraria de Pescadors, Josep Placa Flos, exposava a tots els assistents el projecte de constitució d’una confraria devocional, depenent del “Pòsit de Pescadors” amb la finalitat de poder participar en la Setmana Santa tarragonina com a tal, acompanyant un misteri professional. Més tard, el projecte fou aprovat i de seguida, el “Cabildo” o la Junta directiva de la Confraria de Pescadors va començar a preparar l’obra d’art.

El segon document fiable és la instancia que el mateix Josep Placa va presentar a la màxima autoritat eclesiàstica de Tarragona, el cardenal Benjamín de Arriba y Castro, amb data del 13 de desembre de 1955. En aquesta instàcia es demanava l’acceptació al Pas 'La Presa de Jesús', un Pas que ja s’havia encarregat a l’escultor Jaime Satorras i va ser beneït el 18 de març de 1956. Va participar per primera vegada a la processó del Sant Enterrament, el Divendres Sant, 30 de març de 1956.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: