Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

‘Panorama cat’, la secció del festival Breus dedicada als curts catalans

Els curtmetratges que s’inclouen en aquesta secció es projectaran el dijous, 21 de març, i el divendres, 22 de març

'Adelamadrina' és un dels curts destacats de la secció 'Panorama cat' 'Adelamadrina' és un dels curts destacats de la secció 'Panorama cat' CEDIDA
Cultura Redacció Infocamp
Dimarts, 19 Març 2019 09:11

El nou festival de curts europeus de Reus Breus també dedica una secció a les produccions catalanes, com ja ho va fer el seu antecessor, el FEC. Es tracta de la secció ‘Panorama cat’, en el marc de la qual es projecten curtmetratges d’origen català. Aquesta secció tindrà lloc entre el dijous, 21 de març, de 17 h a 18 h, i el divendres, 22 de març, entre les 17 h i les 19 h, al Teatre Bartrina.

‘Sol creixent’ (2018), de Guillem Manzanares, serà el primer curtmetratge que es projectarà en el marc de la secció ‘Panorama cat’, el dijous, 21 de març, entre les 17 h i les 18 h. El film explica la història de quatre amics, dues parelles, entre els quals creixerà una tensió invisible que canviarà tot per sempre. A continuació, es projectarà ‘Adalamadrina’ (2018), de Carlota Oms, que relata l’obsessió de l’Ariadna, una jove youtuber, amb el seu monitor de gimnàs, amb el qual mai s’ha atrevit a parlar, tot i que al món internàutic es proclama com a consellera de l’amor. Posteriorment, li toca el torn a ‘Tomorrow’ (2018), d’Andrew Tarbet, un western contemporani que reflecteix alhora l’anàlisi de la lluita d’un home per respondre de la seva culpa, després d’abandonar la seva família per emprendre un viatge cap a un futur incert. En el marc d’aquesta primera sessió de ‘Panorama cat’, l’últim curt que es projectarà serà ‘Hoissuru’ (2017), d’Armand Rovira, sobre una noia japonesa de 23 anys que pateix un trastorn causat per escoltar una freqüència sonora específica dins el cap que augmenta en funció dels sorolls que sent de dia, motiu pel qual prefereix la nit.

Tot i això, durant l’acte d’inauguració, que tindrà lloc el mateix dijous, 21 de març, entre les 21 h i les 23 h, es projectarà el curt guanyador del Gaudí, ‘L’última verge’, de Bàrbara Farrè, el qual també és d’origen català. A més, el mateix dia, dijous, 21 de març, però entre les 18 h i les 19:30 h, es projectaran els curts que s’emmarquen en la secció ‘Finestra ECIR’, dedicada a les produccions de l’Escola de Cinema de Reus (ECIR).

El divendres continuen les projeccions de ‘Panorama cat’

La sessió de ‘Panorama cat’ del divendres, 22 de març, tindrà lloc també al Teatre Bartrina, entre les 17 h i les 19 h. Aquesta començarà amb la projecció de ‘Primer estrat’ (2017), de Ventura Durall, sobre un pare que enregistra els dos darrers dies de classe de la seva filla gran per investigar com influirà la personalitat d’en Milos, el seu fill petit. Aquesta primera projecció anirà seguida per ‘Ferides’ (2018), dirigit per Joan Paül Vergés, que relata la relació d’una jove parella de cecs que es veu afectada quan el noi porta notícies inesperades. A continuació, es projectarà ‘Vaca’ (2018), de Marta Mayarri, que explica la història d’una dona que viu atrapada en una rutina que no la satisfà, treballant en un escorxador, i un dia una vaca la mira.

‘Jauria’ (2018), dirigit per Gemma Blasco, serà el següent curt que explica la història de dos germans que, tot i no tenir gaire en comú, quan cau la nit el ramat es protegeix per sobre de tota la resta. El següent curt en projectar-se serà ‘L’accident’ (2018), el relat del què hauria de ser un dia normal en les vacances d’estiu d’una família a Menorca, però acaba convertint-se en quelcom tèrbol jugant a un joc poc habitual. Per últim, la projecció de ‘Kyoko’ (2017), de Marcos Cabotá i Joan Bover, tancarà la secció ‘Panorama cat’, amb el relat de la detenció de John Lennon i Yoko Ono, el 23 d’abril de 1971, a Mallorca, pel segrest d’una nena anomenada Kyoko.

El mateix divendres, 22 de març, les projeccions continuaran de 19 h a 23 h, però en aquest cas amb curtmetratges que s’emmarquen en la secció ‘Panorama’.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: