Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El festival Breus s’obre a nous gèneres i incorpora una secció dedicada a l’Escola de Cinema de Reus

En aquesta primera edició es projectaran gairebé 30 curts d’origen europeu i català

La programació compta amb diverses seccions englobades en la mostra, la creació i l'educació audiovisual La programació compta amb diverses seccions englobades en la mostra, la creació i l'educació audiovisual ALBA SANCHA
Cultura Alba Sancha
Dimarts, 12 Març 2019 14:07

El Festival de Cinema Curt Europeus de Reus 2019 Breus s’estrena enguany obrint-se a nou gèneres i incorporant noves seccions. En aquest sentit, l’incipient festival reusenc incorporarà en el seu catàleg la projecció de documentals, més enllà de la ficció i, a més, inaugura la secció ‘Finestra ECIR’, un espai dedicat exclusivament a la projecció dels curts realitzats per l’Escola de Cinema de Reus (ECIR). En aquesta primera edició, el Breus se centrarà en el format de la mostra, tot i que no es descarta enfocar-ho des del vessant participatiu a tall de concurs de cara a altres edicions, de la mateixa manera que tampoc es descarta incloure altres gèneres i formats. En la seva estrena, el Breus projectarà gairebé una trentena de curts europeus i catalans entre els dies 21 i 23 de març, al Teatre Bartrina.

Després que el FEC tanqués les seves portes aquest 2019, el Breus ha agafat el relleu al seu antecessor, seguint part del seu esperit, però volent ser un projecte diferenciat. És per aquest motiu que, tot i que l’essència continuen sent els curts en l’àmbit europeu, s’amplien els gèneres. Com ha detallat el director artístic del Breus, Sergi Prat, “no només hi haurà ficció”, sinó que aquesta vegada s’han incorporat també projeccions documentals. Així mateix, el Breus també vol continuar sent un creador de nous públics a la ciutat. Per aconseguir-ho, el festival ha atorgat una secció en exclusiva a l’ECIR, durant la qual només es projectaran curts creats en el centre de manera que el festival sigui una finestra del talent reusenc donant visibilitat als creadors i creadores de la ciutat. Així mateix, Prat també ha destacat la voluntat de visibilitzar els treballs que es fan a les ciutats agermanades de Reus (Gandia i Astorga), amb la projecció de curts que tenen el seu origen en aquestes i que es podran veure durant l’acte d’inauguració.

Mostra, creació i educació audiovisual

Des d’un punt de vista més tècnic, cal destacar que, en aquesta primera edició, el Breus se centrarà en la mostra. Això es podrà veure reflectit en les seves seccions. Durant la secció ‘Panorama’ es projectaran una selecció de 18 curts europeus i en el cas de la secció ‘Panorama.cat’, 11 curts d’origen català. En la mateixa línia, durant la secció ‘Finestra ECIR’ es projectaran un total de cinc curts del centre. A banda d’aquestes seccions com a tal, els actes d’inauguració i cloenda del festival també estaran centrats en la mostra amb la projecció d’una “selecció dels millors curts”, com ha assenyalat Prat. El director del festival ha destacat el curtmetratge ‘Silent Child’, d’origen britànic i que va ser guardonat amb l’Òscar al millor curt el passat any 2018. Aquesta serà una de les projeccions que es podrà veure durant l’acte de cloenda. Tot i això, Prat també ha destacat altres films com ‘I think I have a crush on you’ o ‘Matria’ que es podran veure en el marc de la secció 'Panorama'.

A banda de la mostra, també hi haurà altres seccions centrades en la creativitat i en l’educació audiovisuals al jovent. Per una banda, l’activitat ‘CreaBreus’ estarà dirigida a cineastes amateurs que hauran de realitzar un curt d’un minut de durada, durant un cap de setmana i a partir d’un “leitmotiv” que es revelarà arribat el moment. Aquesta serà l’única secció del festival que s’inclou en el format del concurs, ja que s’escolliran un primer, segon i tercer guanyadors. Dins d’aquest bloc més creatiu també s’inclou la secció ‘Taller de creació’. Pel que fa a l’educació, es realitzaran diverses activitats com l’’Aula de Cinema’ o el ‘MiniBreus’. Durant la primera activitat es realitzaran projeccions dirigides als estudiants de segon cicle d’ESO, batxillerat, graus i cicles formatius, i es tractaran temàtiques que conviden a generar un debat posterior, com el gènere, la drogodependència i la inclusió, segons ha detallat Prat. En el cas del ‘MiniBreus’, es projectarà una selecció de set curts dirigits a un públic més infantil, a partir dels 3 anys. Tota la programació detallada es pot consultar a través d’aquest enllaç.

Una aposta pels festivals a la ciutat

Per la seva banda, la regidora de Cultura ha destacat la “voluntat de continuïtat” respecte al compromís del consistori amb la cultura. Així mateix, Caelles també ha ressaltat els vessants educatiu i visibilitzador del festival, amb aquelles seccions dirigides al jovent o bé la ‘Finestra ECIR’, dedicada a l’Escola de Cinema de Reus. Per últim, la regidora ha mostrat la voluntat  de l'Ajuntament per continuar apostant pels festivals, ja que aquests són “peces bàsiques en les marques de ciutat”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: