Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Breus, el nou festival de cinema curt europeu de Reus que agafa el relleu al FEC

Aquest certamen arribarà a Reus del 21 al 23 de març i es desenvoluparà, principalment, al Teatre Bartrina

Jeny Montagut, Carles Pellicer i Montserrat Caelles han presentat el nou festival europeu de curts de Reus Breus Jeny Montagut, Carles Pellicer i Montserrat Caelles han presentat el nou festival europeu de curts de Reus Breus ALBA SANCHA
Cultura Alba Sancha
Diumenge, 10 Març 2019 13:36

Breus és el nou festival europeu de curtmetratges que s’ha impulsat des de l’Ajuntament de Reus, amb un pressupost de 55.000 euros, per agafar el relleu del Festival Europeu de Curtmetratges (FEC) que se celebrava cada any a la ciutat, però que ha posat punt final a la seva activitat aquest 2019. La voluntat és donar continuïtat al FEC, encara que diferenciant que el Breus és un projecte nou que, com a tal, també tindrà elements diferencials respecte a les seccions i activitats del FEC. Tot i això, la cap de producció del nou festival, Jeny Montagut, no ha pogut detallar molt més, ja que la programació encara s’està confeccionant i es donarà a conèixer durant les pròximes setmanes. El Breus arribarà a Reus del 21 al 23 de març amb el Teatre Bartrina com a escenari principal.

“El festival Breus és nou, però amb el record del FEC”. Així ho ha definit l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, durant la presentació del nou festival europeu de curtmetratges de la ciutat reusenca, aquest dimecres, 20 de febrer. El batlle ha manifestat que hi ha “una clara voluntat de continuïtat i compromís amb la cultura i el cinema” des del consistori, per això se segueix en la línia d’un festival de curts amb aquesta nova proposta, tot i que aquesta vegada és una iniciativa impulsada des del mateix Ajuntament. Per la seva banda, la regidora de Cultura i Projecció de Ciutat, Montserrat Caelles, ha expressat la voluntat “d’oferir aquest festival” des que es va començar a considerar la fi del FEC, ja que “els curts tenen el seu públic a la ciutat”.

Una programació per enllestir

Pel que fa a la programació, aquesta encara s’està confeccionant i no s’han pogut avançar gaires detalls sobre el funcionament del festival pel mateix motiu. Tot i això, la cap de producció sí que ha apuntat que s’està treballant des de tres grans blocs: mostra, infantil i creació. En aquest cas, Montagut ha detallat que la naturalesa del festival, com a mínim en aquesta primera edició, no és la d’un concurs, sinó la d’una “mostra”, en termes generals. D’aquesta manera, una de les principals seccions dedicada a la mostra serà ‘Panorama’, durant la qual es projectarà una “selecció de curts europeus”, en cinc sessions, amb un total de 23 curts, encara que la cap de producció ha expressat la voluntat de “no deixar de posar la mirada en allò que es fa a casa nostra”, motiu pel qual també es realitzarà la secció ‘Panorama cat’, amb dues sessions de curts catalans, amb un total de 8 curts.

Tot i això, si que es realitzarà un petit concurs amateur anomenat ‘Crea breus’ i que s’emmarcarà en el bloc més creatiu. Els participants d’aquest certament hauran de fer un curt d’un minut, amb una temàtica centrada en el Tutu –pensat enguany especialment amb motiu de la commemoració de l’Any Roseta Mauri–, i aspiraran a dos premis. Els curtmetratges sortiran també al carrer, el dissabte dia 23 de març, amb la ‘Caravana PUCK’, el cinema més petit del món, que s’instal·larà a la plaça Mercadal.

Per últim, també s’ha pensat en un vessant més infantil perquè els més petits també tinguin cabuda i puguin participar en el nou festival. Algunes activitats a destacar serien el ‘Mini Breus’, una sessió infantil destinada als nens a partir de 3 anys amb la projecció de ‘Petits Herois’ o bé el ‘Taller de creació’, on nens d’entre 7 i 14 anys construiran un relat a partir de tres tècniques d’animació i descobriran “la importància de breus històries per a la humanitat”. El Breus també arribarà fins a les aules dels centres reusencs amb projeccions sobre gènere, en el cas de batxillerat i graus, sobre drogodependència als cursos d’ESO, i sobre inclusió per als alumnes de primària.

Les diferències amb el FEC

Tot i que es tracta d’una iniciativa per donar continuïtat al FEC i no deixar aquest buit a la ciutat, tant l’alcalde, com la regidora i la cap de producció han volgut insistir en el fet que el Breus és un projecte nou i, com a tal, hi haurà aspectes diferencials. “Treballem per portar altres coses que encara no s’han vist”, ha assegurat Montagut, i ha afegit que també “hi haurà noves seccions”. Tot i això, l’expectació continua, ja que no ha pogut donar més detalls a l’espera que la programació estigui enllestida.

Així doncs, dels 21 al 23 de març el Breus aterra per primera vegada a Reus, amb el Teatre Bartrina com a principal escenari, per consolidar-se, com ja ho va fer el FEC, com a festival europeu de curtmetratges de referència. “Durant tres dies, Reus esdevindrà capital europea del curtmetratge”, ha celebrat la regidora Caelles, “dies que esperem que la platea del teatre torni a omplir-se”, ha conclòs.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: