Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

infocamp baner municipals 26m 2

El llegat de l’alcoverenca Irene Vallverdú a través de la figura de l’escriptor Joan Puig i Ferreter

El professor de la URV, Josep Maria Girona, descobrirà als assistents totes dues personalitats aquest divendres, 22 de febrer, a les 19:00h

Imatge de l'escriptor selvatà Joan Puig i Ferreter Imatge de l'escriptor selvatà Joan Puig i Ferreter AJUNTAMENT D'ALCOVER
Cultura Redacció Infocamp
Dimarts, 19 Febrer 2019 09:35

Joan Puig i Ferreter va ser un escriptor selvatà, el qual va formar part del cercle modernista de Reus seguint les passes de l’alcoverenc Josep Aladern –i que aquest any se celebrà el centenari de la seva mort-.

El professor de la URV Josep Maria Girona oferirà una xerrada arran del seu lligam amb la controvertida vida del personatge. Tot va començar en la seva etapa d’estudiant universitari quan el professor, Ramon Barnils, li va encarregar de fer un treball sobre algú que hagués estat periodista i novel·lista alhora. Això li va conduir al fons documental i bibliogràfic de l’alcoverenca Irene Vallverdú, concretament a un plec de cartes.

La xerrada repassarà un passatge clau a la història d’Alcover, entremig d’imatges i records íntims i la lectura teatralitzada d’algunes cartes que destaquen per la seva emotivitat i significat.

L’acte que tindrà lloc el proper divendres 22 de febrer, a les 19:00h, s’iniciarà a Ca Cosme i acabarà al museu on es visitarà una mostra representativa del fons d’Irene Vallverdú.

Publicitat