Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Reus dedica l’any 2019 a commemorar la ballarina Roseta Mauri

La commemoració vol retornar a la memòria col·lectiva qui va ser primera ballarina de l’Òpera de París

Foto de família durant la presentació de l'Any Roseta Mauri, a l'escenari del Teatre Fortuny de Reus, amb l'alcalde Carles Pellicer i diverses autoritats amb el cartell promocional Foto de família durant la presentació de l'Any Roseta Mauri, a l'escenari del Teatre Fortuny de Reus, amb l'alcalde Carles Pellicer i diverses autoritats amb el cartell promocional AJUNTAMENT DE REUS
Cultura ACN
Dimarts, 22 Gener 2019 16:52

L’Ajuntament de Reus dedicarà l’any 2019 a l’artista Roseta Mauri, referent internacional del món de la dansa i que 95 anys després de la seva mort continua formant part en la programació cultural de la ciutat. La commemoració, que rep la col·laboració de la Diputació de Tarragona, començarà oficialment el dia 13 de febrer, amb un acte institucional al Palau Bofarull i una conferència sobre la vida de Roseta Mauri que anirà a càrrec de Carme Puyol, llicenciada en Història i graduada en Arxivística i Gestió d’Institucions Culturals.

La commemoració vol retornar a la memòria col·lectiva qui va ser primera ballarina de l’Òpera de París i va meravellar el públic durant 20 anys dalt dels escenaris i vol coincidir amb un dels anys en els que es convoca el Premi Beca Roseta Mauri que es fa al Teatre Bartrina i el Premi Internacional de Dansa Roseta Mauri que es du a terme al Teatre Fortuny.

Una exposició extraordinària, la Nit dels Museus i del Patrimoni amb el fil conductor al voltant de la dansa o els actes commemoratius del Dia Internacional de la Dansa centraran l’activitat que la ciutat prepara per a l’Any Roseta Mauri. La voluntat és que el calendari previst fins a aquest moment es vagi ampliant amb altres aportacions que arribaran des d’altres departaments del mateix Ajuntament de la ciutat, o bé d’altres institucions com el Centre de Recursos Pedagògics o les mateixes escoles de dansa.

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha remarcat que “commemorar una efemèride o una personalitat ens dóna l’oportunitat no només de recuperar-la a la nostra memòria col·lectiva, sinó treballar conjuntament amb veïns i entitats, perquè aquests projectes esdevenen grans quan compten amb la suma de la feina, l’esforç i la passió de totes les persones implicades”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: