Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Vila-seca dóna la benvinguda al Cavall Alat

Diumenge a la tarda Vila-seca va conèixer el seu nou element del seguici festiu: el Cavall Alat

El Cavall Alat, de 40 quilos de pes i 1,7 metres d’alçada, va començar a moure les orelles, el cap, la cua i, finalment, va realitzar el seu primer ball solemne El Cavall Alat, de 40 quilos de pes i 1,7 metres d’alçada, va començar a moure les orelles, el cap, la cua i, finalment, va realitzar el seu primer ball solemne CEDIDA
Cultura Redacció Infocamp
Dimarts, 22 Gener 2019 08:51

Centenars de vila-secans es van aplegar diumenge al Jardí del Castell en un acte on els diversos elements del seguici i els escolars de Vila-seca hi van tenir un gran protagonisme. Els Trabucaires del Comú, el Ball de Diables de Vila-seca, els Xiquets de Vila-seca, la Cobla dels Ministrers del Comú, l’Esbart Dansaire Ramon d’Olzina, els Gegants i Grallers de Vila-seca, juntament amb les entitats convidades del Lleó de Reus i l’Àliga de Tarragona, van donar la benvinguda al nou element, que ha estat ideat i construït per l’escultor vila-secà i artesà del ferro, Antoni Mas.

El Cavall Alat va donar-se a conèixer tot sortint de la porta principal del Castell, acompanyat dels seus portants, i es va plantar al centre de l’espai del Jardí, des d’on diversos infants de les escoles del municipi, li van col·locar l’escut de la ciutat, com a símbol de vida. Va ser llavors quan el Cavall Alat, de 40 quilos de pes i 1,7 metres d’alçada, va començar a moure les orelles, el cap, la cua i, finalment, va realitzar el seu primer ball solemne, coreografiat per Marià Gil, amb la música d’Antoni Alburquerque. Per la seva banda, cal destacar que el vestuari dels portants va ser dissenyat i confeccionat per la vila-secana Mar Altadill.

En acabar, les entitats locals i les convidades van saludar el nou element a través dels seus balls i músiques. L’acte de presentació al Castell, va finalitzar amb el parlament per part de les autoritats convidades, l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros i, per últim, l’alcalde de Vila-seca, Josep Poblet.

A continuació, tots els elements van iniciar el Seguici Festiu fins a la plaça de l’Església, on van fer la seva actuació i la ballada conjunta. El punt i final a la festa va arribar amb l’encesa del Castell de Focs des de l’Ajuntament de Vila-seca.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: