Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Fundació Pau Casals organitza una jornada de portes obertes al museu per celebrar el 142è aniversari del mestre

S'han organitzat visites guiades gratuïtes i un espectacle familiar per reconèixer la figura del mestre

Un violoncel i els visitants que han participat en la visita guiada programada en la jornada de portes obertes per celebrar el 142è aniversari del naixement de Pau Casals Un violoncel i els visitants que han participat en la visita guiada programada en la jornada de portes obertes per celebrar el 142è aniversari del naixement de Pau Casals MAR ROVIRA / ACN
Cultura ACN
Dissabte, 29 Desembre 2018 15:59

Pau Casals va néixer el 29 de desembre de 1876 al Vendrell. Tot just aquest dissabte en fa 142 anys. Com cada any, coincidint amb aquest aniversari, la Fundació Pau Casals ha organitzat una jornada de portes obertes al museu durant tot el cap de setmana, amb dues visites guiades gratuïtes i amb l'activitat familiar 'Pau Casals, col·leccionista de pipes' programada per aquest diumenge. Així, els responsables de l'equipament volen acostar la vessant musical i humana del violoncel·lista. "La seva figura mereix un reconeixement com aquest", ha afirmat Josep Manel Laliga, membre de la Fundació.

El Museu Pau Casals ha rebut un degoteig constant de visitants durant tot el matí d'aquest dissabte en l'obertura gratuïta de l'equipament per commemorar els 142 anys del naixement del violoncel·lista més universal de casa nostra. De fet, les dues sessions de visites guiades programades –una a les dotze del migdia i l'altra a les cinc d'aquesta tarda- han esgotat les places.

També està gairebé plena l'activitat “Pau Casals, col·leccionista de pipes”, destinada al públic infantil i que està prevista per aquest diumenge a les 12 del migdia. Es tracta d'un conte d’Anna Obiols acompanyat de la música de la violoncel·lista Núria Galvañ.

"Durant les jornades de portes obertes acostumem a tenir molta afluència de visitants, avui el ritme de visites està anant molt bé", ha afirmat Laliga. A més, ha qualificat "d'èxit" la commemoració atès que el concert del Cor Zóngora del Vendrell i del Cor de Veus Blanques, celebrat aquest divendres al vespre, també va fer ple.

portes obertes Museu Pau Casals

Impregnades per Casals

Entre les desenes de visitants, la Marisol Zafra ha tornat a visitar la casa d'estiueig de Casals amb la seva filla i neta. Segons diu, per inspirar-se per tal d'escriure un llibre dedicat al músic. "Vaig plorar la primera vegada que vaig visitar la casa fa onze anys. Em sento molt propera a ell, a la seva manera de ser, els seus nervis i l'emoció que tenia pel món", ha assegurat Zafra.

Com ella, Laura Romero i Rocio Alvarado –mare i filla- consideren "impressionant" el lloc. "Vaig venir amb l'institut fa uns anys però només vam visitar el jardí i em feia il·lusió entrar", ha conclòs la Rocio.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: