Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La màgia del Parc de Nadal de Valls esclatarà aquest divendres

L’Escola Enxaneta al Barri Antic serà l’espai de les activitats / 14 entitats constitueixen la columna vertebral d’enguany

Els tallers de circ del Parc de Nadal estan estructurats en sis zones diferenciades, dissenyades i coordinades per la companyia vallenca Passabarret Els tallers de circ del Parc de Nadal estan estructurats en sis zones diferenciades, dissenyades i coordinades per la companyia vallenca Passabarret AJUNTAMENT DE VALLS
Cultura Redacció Infocamp
Dijous, 27 Desembre 2018 17:22

Aquest divendres 28 de desembre esclatarà la màgia del Parc de Nadal de Valls, que romandrà obert durant vuit jornades, fins al divendres 4 de gener, a l’Escola Enxaneta al Barri Antic. A partir d’aquest divendres s’obren les sis zones dedicades a les diferents habilitats del món del circ, mentre que a partir del dia 2 de gener, seguint la línia de renovació anual dels continguts, incorporarà com a eix temàtic l’univers imaginari dels contes. La comissió d’entitats participants va escollir aquest fil argumental i durant tota la tardor ha treballat la preparació de 19 zones i tallers diferenciades que s’ubicaran en dues veles i en el gimnàs de l’Escola Enxaneta, en l’antic Convent del Carme al Barri Antic. Seran 14 les associacions participants aquesta nova edició d’aquesta activitat nadalenca, adreçada als públics familiars i que oferirà 54 hores d’il·lusions, durant les quals l’ús de materials reutilitzables aportats per la ciutadania serà el segell de punt de partida.

Sis zones de circ

Les cinc primeres jornades del Parc de Nadal, entre el matí del divendres 28 de desembre i la tarda del dimarts 1 de gener, tindran com a protagonista el món del circ. Els tallers circenses estan estructurats en sis zones diferenciades, dissenyades i coordinades per la companyia vallenca Passabarret, un dels agents artístics i culturals clau de la ciutat de Valls i que contribueix a l’exportació tant del nom de la localitat com de les pràctiques creatives que s’hi generen. Passabarret ha estat guardonada amb el Gran Premi Zirkòlica de circ pel seu darrer espectacle, 'Josafat', coproduït amb els Teatres de Valls.

Dins la vela batejada com la Tomassa, el Parc de Nadal disposarà de més de 170 metres quadrats amb material de circ, per iniciar-se en aquest art. És un espai que compta amb dos tècnics que s'ocupen de supervisar, motivar i ajudar a tots els participants. S'anima a entrar-hi amb tota la família, ja que la major part del material de què es disposa és apte per a totes les edats. Tot i això, es reserva un espai diferenciat apte, tan sols, per a infants de 0 a 5 anys. Aquest, amb terra encoixinat, té un llit elàstic, diferents jocs de punteria i d'equilibri, mocadors de malabars, minitrapezi, bola d'equilibris i xanques de pot, entre d'altres.

L'espai principal té la zona d'aeris, amb dos trapezis i l’espectacular tela aèria; la zona de malabars, amb maces, plats xinesos, mocadors i diàbolos; la zona d'equilibris, amb dos cables de funambulisme a diferents alçades; la zona d'habilitats, amb rolla bola, xanques, hula-hoops i pedals-go; i la zona de llits elàstics. Tot està equipat amb el material de seguretat corresponent i amb els elements educatius propis de cada eina d'equilibri.

Els contes inunden el Parc

Les tres darreres jornades del Parc, entre el 2 i el 4 de gener de 2019, sumaran els actius del circ i dotze tallers essencialment basats en el món dels contes. Aquests seran abordats des de diferents perspectives. Set tallers ho faran des de les habilitats creatives manuals, tres des de la ludoteca i els jocs educatius com les construccions de la jega o les cartes del memory, un des de les creacions teatrals i un des del món esportiu. Personatges com el Patufet, els Tres Porquets i la Caputxeta Vermella, es donaran la mà amb aventures a la recerca de tresors, històries de princeses i prínceps, o orquestres de bestioletes i animals. Disfressar-se del personatge preferit o posar-se dins una bombolla gegant per jugar a pilota són algunes altres activitats que afegiran humor i diversió al Parc d’enguany.

Aquests tallers de les associacions estan focalitzats tres d’ells per a nenes i nens a partir dels 3 anys; tres més a partir dels 4 anys; tres a partir dels 5 anys; dos a partir dels 6 i, finalment, un a partir dels 8 anys. El conjunt del Parc està ideat per a nenes i nens fins als 12 anys.

14 entitats participants

L’Agrupament Escolta Verge de la Candela, el Ball de bastons, el Col·lectiu Nàtrix, la Colla Joves Xiquets de Valls, el Cor Koré - Associació Suite Cor, la Coral infantil Cors Alegres, l’Escola de teatre la Peça, l’Esplai Esquirols, la Fundació Resilis (CREI el Guaret), l’Associació Porta Oberta, l’Associació Trèvol, la Unió Anelles de la Flama, i com a coordinadors de continguts del Parc, Cel Rogent·Educació Mediambiental i la Companyia Passabarret, són les 14 entitats participants en l’edició d’enguany.

Les localitats mantenen els preus dels anys anteriors, amb 2 euros per l’entrada de mig dia i 3 euros tota la jornada, tant per a infants com per a adults. Això no obstant, els adults posseïdors del Carnet dels Amics dels Teatres de Valls compten amb l’accés gratuït gràcies als avantatges promocionals d’aquesta eina de la Xarxa de Cultura de Valls. Les localitats es podran adquirir a la mateixa porta del Parc, i els interessats a gaudir dels avantatges del Carnet Amics dels Teatres, que encara no el posseeixin, poden fer-se’l a les taquilles centrals del Teatre Principal, al carrer Jaume Huguet.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: