Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els barris de Ponent de Tarragona recuperen la Cavalcada de Reis

Les associacions de veïns del Pilar-Eixample, Progressista de Torreforta, Riu Clar, Zona Esportiva de Campclar, Torrenova i la Granja organitzen la cavalcada per aquest dissabte 5 de gener, a les 17h

Representants veïnals mostren el cartell de la cavalcada durant la presentació al Mercat de Torreforta. Amb ells, la consellera de Cultura de Tarragona, Begoña Floria, que ha donat suport a la iniciativa Representants veïnals mostren el cartell de la cavalcada durant la presentació al Mercat de Torreforta. Amb ells, la consellera de Cultura de Tarragona, Begoña Floria, que ha donat suport a la iniciativa JOSEP CARTANYÀ
Cultura Redacció Infocamp
Dissabte, 05 Gener 2019 08:40

Després de vuit anys, els Barris de Ponent de Tarragona han unit esforços per recuperar la Cavalcada de Reis que tindrà lloc el proper dissabte 5 de gener, a les 17h, i que sortirà des del Mercat Municipal de Torreforta i finalitzarà, cap a les 18:30h, a la plaça de la Salut, al davant de la residència de Ponent, per tal que els usuaris de la residència i els seus familiars puguin sortir a rebre també a Ses Majestats Els Reis Mags d’Orient. L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, estarà present en l'arribada de Ses Majestats per tal de lliurar-los les claus perquè puguin entrar a totes les llars dels barris de Ponent.

El recorregut s’iniciarà a Torreforta en direcció al carrer Riu Montsant, seguirà pels barris de Torreforta i Torrenova i després girarà cap a la Rambla de Ponent de Campclar, fins arribar a la plaça de la Salut. La rua estarà formada per quatre elements bàsics i tindrà un caràcter de molta proximitat. Tot i que no s’han desvetllat els detalls, la cavalcada tindrà com un dels atractius la participació de l’Escola de Dansa Sinhus, que seran els encarregats d’obrir la cavalcada amb un cos de ball.

La presidenta de l’AV El Pilar-Eixample, Cristina Berrio, ha explicat -en nom de les sis entitats veïnals- que gràcies a la renovació generacional de la majoria de les juntes de les associacions de veïns de la zona es va poder plantejar la idea de recuperar la tradició d’una cavalcada que s’havia celebrat en diversos barris. Berrio també ha deixat clar que “aquesta cavalcada és compatible amb la cavalcada de Tarragona, que començarà a les 7 del vespre, quan la de Ponent ja hagi finalitzat”.

Quico Pérez, un històric del moviment veïnal, recorda que “els barris del Pilar, la Granja, Torreforta, Campclar, l’havíem fet durant uns quants anys, però poc a poc es va anar desinflant”. A més, recorda que en aquells anys “els mateixos veïns, sols, havíem de tallar els carrers i organitzar el pas de la rua”. Pérez celebra la iniciativa d’haver recuperat aquesta tradició.

L’organització ha triat el Mercat Municipal de Torreforta com a punt d’arrencada, donat que la iniciativa també pretén dinamitzar aquest mercat i el seu entorn com a “punt neuràlgic” a Ponent.

A la presentació de la cavalcada feta avui al mercat també hi ha assistit la consellera de Cultura de Tarragona, Begoña Floria, que ha destacat que el projecte presentat en el seu dia per la Federació d’Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT) “compleix amb l’interès de la Federació de recuperar una activitat que, des del punt de vista social, els semblava important per als barris de Ponent i mirar que aquest interès no entrés en competència de la cavalcada general de la ciutat de Tarragona, que és la cavalcada de tots, també la de la gent de Ponent, Llevant, Sant Pere i Sant Pau o Sant Salvador”.

La Cavalcada de Reis dels Barris de Ponent està organitzada per les associacions de veïns del Pilar-Eixample, Progressista de Torreforta, Riu Clar, Zona Esportiva de Campclar, Torrenova i la Granja organitzen la cavalcada, que compta amb el suport econòmic de l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) i la col•laboració logística de l’Ajuntament de Tarragona.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: