Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Projecció de 'Last days in Shibati', aquest dimarts al CIMIR

La projecció s’inclou a la programació del cicle 'El documental del mesi es podrà veure, a les 19h, al Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus

Fotograma del documental 'Last days in Shibati', dirigit per Hendrick Dusollier Fotograma del documental 'Last days in Shibati', dirigit per Hendrick Dusollier CEDIDA
Cultura Redacció Infocamp
Dimarts, 18 Desembre 2018 07:36

Aquest dimarts 18 de desembre, a les 19:00h, es projecta al Centre de la Imatge Mas Iglesias (plaça de Ramon Amigó, 1) el documental 'Last days in Shibati', dirigit per Hendrick Dusollier, que explica la història del nen Zhou Hong i la senyora Xue Lian, els quals han de marxar de l’última barriada històrica que queda a la gran ciutat de Chongqing perquè aviat serà destruïda per construir un nou barri.

Obligats a abandonar el que ha estat casa seva fins aleshores, els estrets carrers del barri de Shibati fan de testimonis de la Xina més tradicional i històrica que està a punt de desaparèixer. La gentrificació pren moltes formes, i aquesta n’és una.

La destrucció de les antigues barriades a la Xina és un reflex de les polítiques urbanístiques, socials i culturals d’un país on allò vell, tradicional i històric ha de donar pas a allò nou, contemporani i sense ànima.

La projecció s’inclou a la programació del cicle 'El documental del mes' i és una reflexió sobre la canviant Xina contemporània que, a poc a poc, va deixant perdre la seva història i el seu llegat.

El documental ha rebut diferents reconeixements i premis.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: