Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els Monnars en miniatura

El pessebre elaborat per Lourdes Banqué fa un homenatge enguany als veïns de l'antic poble dels Monnars, l'actual barri tarragoní de Llevant

Imatge del Pessebre dels Monnars, que reprodueix les edificacions més característiques que es conserven de l'antic poble Imatge del Pessebre dels Monnars, que reprodueix les edificacions més característiques que es conserven de l'antic poble CEDIDES / LOURDES BANQUÉ
Cultura Josep Cartanyà
Dijous, 13 Desembre 2018 18:26

La Casa Madró, l'església i les cases de l'antic poble dels Monnars -l'actual barri de Llevant de Tarragona- apareixen en miniatura al pessebre elaborat per la veïna Lourdes Banqué i que es pot visitar, fins al 2 de febrer, al local de l'AV Els Monnars-Solimar ubicat al subterrani del Centre Cívic Llevant.

Lourdes Banqué explica que, després de fer el pessebre durant molts anys, "enguany hem escollit com a tema reproduir els Monnars en miniatura i, d'aquesta manera, fer un homenatge als veïns de l'antic poble". El pessebre està protagonitzat per la Casa Madró, -la casa més gran del poble-, però també s'idenfifica l'església, el carrer principal, la torre o antiga fortificació, i les cases més velles dels Monnars. 

Pessebre Monnars 2

Per fer-ho possible, la Lourdes ha partit de dues premises: l'ús de materials fàcilment adaptables i treballar amb molt de temps. L'artífex del pessebre de Llevant ha utilitzat materials poc pesats com el porexpan o l'escuma de poliuretà, a més d'altres de més tradicionals com el fang i el guix.

Portal Pessebre Monnars

El pessebre es va inaugurar el passat 30 de novembre, amb la presència, entre altres, del president de l'Associació Pessebrista de Tarragona, Josep M. Borrut, -entitat que enguany celebra el 90è aniversari-, i es podrà visitar fins el 2 de febrer, coincidint amb la setmana de la Candelera: "Al cap d'un mes de desmuntar el pessebre, ja començo a pensar en què podem fer l'any que ve", diu Banqué.

inauguració pessebre Monnars

El pessebre dels Monnars es pot visitar tant de dia com de nit, sense un horari establert. I és que, si bé està instal·lat al local de l'associació de veïns, té l'avantatge que es pot observar des de l'exterior, a través dels vitralls. Lourdes Banqué ens recomana que no ens perdem el pessebre de nit, que llueix més amb tots els elements il·luminats.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: