Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

'Hereus d'un cardenal proscrit' es presenta aquest dimecres a Cambrils

El documental, que es projectarà dijous a les 19:30h, al Cinema Rambla de l'Art, tracta de la resistència de l'església tarragonina al franquisme duran el període d'exili del cardenal Vidal i Barraquer

Un fotograma del documental 'Hereus d'un cardenal proscrit' Un fotograma del documental 'Hereus d'un cardenal proscrit' ARXIU / INFOCAMP
Cultura Redacció Infocamp
Dimecres, 12 Desembre 2018 08:05

El dijous 13 de desembre, a les 19:30 h., al Cinema Rambla de l'Art de Cambrils, tindrà lloc la presentació del documental 'Hereus d’un cardenal proscrit' dirigit per Llúcia Oliva de la Esperanza i realitzat per Germen Coll, i que compta amb la col·laboració de l’Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona i el suport de la Diputació de Tarragona. 

El film tracta sobre la resistència de l'església tarragonina al franquisme durant el període que comprèn l'exili del cardenal Francesc d'Assís Vidal i Barraquer i la tornada de les seves despulles a Tarragona. Aquest documental es va presentar el passat 7 de juny de 2018 a l'Auditori de la Diputació de Tarragona i també es va projectar al Teatre Bartrina de Reus, en el marc del festivla Memorimage, el passat 11 de novembre.

En acabar la guerra del 1936-39, el general Franco va impedir que el cardenal- arquebisbe de Tarragona, Francesc Vidal i Barraquer tornés de l’exili. Aquesta absència va planar sobre la diòcesi durant tot el franquisme i va fer obrir els ulls a alguns preveres i laics, sobre la repressió del règim. El documental recull el testimoni dels hereus de Vidal i Barraquer, però també d’una part de l’església tarragonina que va contribuir a recuperar la llengua i la cultura catalanes després de la desfeta del 1939; que va obrir camins de llibertat a pobles i ciutats; que animada pel Concili Vaticà II, va nodrir la lluita pels drets humans i sindicals als barris de Tarragona i Reus.

L'acte està organitzat per la Comissió Any Cardenal Vidal i Barraquer, amb motiu del 150è aniversari del seu naixement.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: