Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

'The Heart', millor Opera Prima del Festival REC 2018

El Jurat de la crítica distingeix la pel·lícula 'Songs in the sun', de Kristian Sejrbo Lidegaard

El llargmetratge 'The Hearts' ha estat distingit com la Millor Opera Prima Internacional del Festival REC 2018 El llargmetratge 'The Hearts' ha estat distingit com la Millor Opera Prima Internacional del Festival REC 2018 FESTIVAL REC
Cultura Redacció Infocamp
Dissabte, 08 Desembre 2018 22:51

Uns personatges vius i autèntics construïts des d'una mirada fresca i alhora també complexa, entre els dels quals cal destacar la brillant interpretació del rol protagonista, interpretat per Fanni Metelius, directora i guionista”. Aquests són els motius pels quals el Jurat Internacional ha decidit atorgar el premi a Millor Opera Prima Internacional del Festival REC 2018 al llargmetratge 'The Heart', estrenada a l’Estat espanyol en el marc del Festival REC 2018.

La pel·lícula sueca narra una història d’amor en la qual es mosta la incertesa, el desencís i la joia d’una relació de manera clarivident, i amb una sensibilitat -il·lustrada per la imatge, el so i els sentiments- gens habitual en el cinema europeu dels últims anys.

De la mateixa manera, els membres del Jurat Internacional han decidit atorgar una Menció especial al film'I hope you'll die next time', de Mihály Schwechtje.

El jurat també ha valorat especialment l’edició d’enguany del Festival REC i la voluntat dels seus impulsors de dur a Tarragona primeres estrenes a l’Estat espanyol de produccions arriscades i innovadores.

El Jurat de la crítica distingeix ¡Songs in the sun!'

A més a més de la distinció com a Millor òpera prima, el Festival REC d’enguany compta amb més pel·lícules que han vist guardonada la seva proposta original, valenta i arriscada.

Aquest és el cas de 'Songs in the sun', de Kristian Sejrbo Lidegaard, un llargmetratge que ha estat distingit, en opinió del Jurat de la crítica, per “la fascinació que desprèn la seva posada en escena atmosfèrica i la seva capacitat de risc narratiu”. Els membres del jurat també remarquen la informació que s’amaga a l’espectador, que fa que el misteri que envolta la pel·lícula sigui “encara més gran”.

El Jurat jove reconeix 'Trinta Lumes' 

“La perfecta combinació entre documental i ficció, que suposa una proposta arriscada i el diàleg entre generacions que s’estableix vers la tradició”, aquests són els motius que recolzen l’elecció del Jurat jove del Festival REC 2018, que ha decidit entregar el seu guardó a la pel·lícula 'Trinta Lumes' , de Diana Toucedo.

                                                          Fotograma de 'Trinta Lumes': 

Trinta Lumes

El Premi del Públic recau en 'Little Tickles' (Les Chatouilles')

El Premi dels espectadors del Festival REC 2018 ha recaigut enguany en el llargmetratge 'Little Tickles' (Les Chatouilles), d’Andréa Bescond i Eric Métayer, una proposta que se centra en Odette, una dona a la trentena que balla amb entusiasme i força, i amb la ràbia de qui ha d’esclarir fantasmes del passat., i també en Odette, una nena de 8 anys, li agrada ballar, i també dibuixar.

                                                           Fotograma de 'Little Tickles': 

Little Lickes

D'altra banda, aquest diumenge 9 de desembre, els espectadors que desitgin recuperar la pel·lícula escollida com a Millor Opera Prima 2018 -'The Heart'-, tenen l’ocasió de gaudir-la de nou a l’Antiga Audiència de Tarragona. La sala projectarà 'The Heart' demà diumenge a la tarda, en una sessió en la que el públic també podrà gaudir de pel·lícules com 'Comandate Arian', de la directora tarragonina Alba Sotorra, una de les pel·lícules que ha fet sold out en el seu passi d’aquest dissabte al Teatret del Serrallo, en el marc de les Sessions Vermut.

La cloenda d’avui dissabte revisitarà la pel·lícula 'Alas de Mariposa' de Juanma Bajo Ulloa.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: