Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Festival Most omplirà el Priorat de cinema i vi aquesta setmana

La cita tindrà lloc des d’aquest dimecres 28 de novembre i fins diumenge / El festival arribarà fins a vuit municipis de la comarca

El Most s'inicia aquest dimecres al Priorat i s’allargarà fins al proper diumenge 2 de desembre El Most s'inicia aquest dimecres al Priorat i s’allargarà fins al proper diumenge 2 de desembre MOST
Cultura Redacció Infocamp
Dimecres, 28 Novembre 2018 08:07

El Most, el Festival Internacional de Cinema del Vi el Cava, arranca aquest dimecres al Priorat i s’allargarà fins al proper diumenge 2 de desembre. En aquesta tercera edició prioratina, el festival s’escampa per la comarca i arribarà fins a vuit municipis: Falset, Cornudella de Montsant, Marçà, Capçanes, Bellmunt del Priorat, Escaladei, El Masroig i la Vilella Baixa.

Les activitats comencen aquest dimecres, 28 de novembre, amb una doble sessió del Most a les Escoles a Falset: a les 10 i a les 12, al teatre de l’Artesana. Els alumnes de cicle superior de l’Escola Antoni Vilanova i els de l’Escola d’Enologia Jaume Ciurana de la capital del Priorat gaudiran d’una programació feta amb l’objectiu d’apropar i descobrir l’entorn natural i el sector de la vinya a partir del cinema i els seus autors. La darrera sessió del Most a les Escoles tindrà lloc el divendres 30 de novembre a i anirà dirigida als escolars de Cornudella de Montsant (a les 10 i a les 11.30, al teatre la Renaixença).

Les projeccions

Pel que fa a les projeccions incloses en el programa del Most al Priorat també serà a Cornudella on es donarà el tret de sortida. El dijous 29 de novembre s’hi passarà 'Històries del vi', una sessió que inclou la projecció de tres curtmetratges de ficció que demostren com el món del vi pot ser inspirador del setè art: 'Pickpocket' (M. Clair, França, 2018); 'La dormance' (V. Malaisé, França, 2018); i 'El origen' (J.A. Campos, Espanya, 2017). El dia 30 a Marçà s’hi projectarà 'Château Pékin' (B. Pétric, França, 2018) un film que mostra com el gegant asiàtic s’ha enamorat del vi de prestigi europeu i posa en alerta a Occident sobre quin pot ser el nou panorama global de la vinya i el vi d’aquí a pocs anys.

També el divendres, a la mateixa hora i a la Vilella Baixa, s’hi passaran tres pel·lícules, dues d’elles premiades pel festival d’enguany: 'Minéral' (M. Picavez, França, 2018), Gran Premi del Jurat del Most 2018 i 'Vinícola del Priorat: Terra de grans persones' (O. Sánchez i G. Martínez, Catalunya, 2018), un espot creat en el marc del centenari d’aquesta cooperativa i que ha estat distingit amb el Premi a Millor Treball Promocional del Most 2018. A més, la sessió inclou el curtmetratge documental 'Las podas olvidadas' (I. Guede, Espanya, 2018).

L’acte central del Most al Priorat tindrà lloc al teatre l’Artesana de Falset aquest dissabte 1 de desembre. S’hi projectarà '40 Hectàrees, la Terra i el Pagès', un film de Pep Puig que estrena el Most 2018 i que explica la visió d’una desena de pagesos que reflexionen sobre el seu treball quotidià i la seva manera de relacionar-se amb la terra. La gala inclou també la projecció d’unes imatges inèdites de la verema de 1925 a Falset, filmades per Erasme M. d’Imbert, qui va ser el primer enòleg de la cooperativa de Falset. Finalment, l’acte comptarà amb un col·loqui amb persones del Priorat relacionades amb el món de la vinya per aprofundir en les diverses visions al voltant de la pagesia.

                            Fotograma de '40 Hectàrees, la Terra i el Pagès': 

40 hectàrees la terra i el pagès

Un dels escenaris més espectaculars on se celebrarà l’edició d’enguany del Most és, sens dubte, la Cartoixa d’Escaladei, un indret ideal per a la projecció de 'Revolución Líquida', documental de la directora Clara Isamat que estrena el Most 2018 i que ha estat mereixedor del Premi Projecció Internacional d’aquesta vuitena edició. El film és un reflex de la sommelieria actual, propera al productor, humil i generosa amb el client i compta amb la participació de prestigiosos professionals.

El Most també ha programat projeccions a Bellmunt, on es passarà la pel·lícula 'Grand Cru' (D. Eng, Canadà, 2017) en el marc del tast de Santa Bàrbara. A Capçanes, que s’estrena com a seu del festival, s’hi projectarà 'Les Vies du Vin' (C. Orta, Catalunya, 2016), mentre que al Masroig s’hi passarà el premi Most 2016 a la millor ficció 'Amore d’inverno' (I. Herguera, Itàlia, 2016) en col·laboració amb el Festival Terrer, el festival cultural de tardor del Priorat, i el Centre Quim Soler.

La programació d’enguany, que arriba fins a vuit municipis diferents, demostra, en aquesta tercera edició, que la comarca del Priorat s’ha fet seu el festival. El director del Most, Xavier Fornos, destacava que “la implicació de més municipis i l’interès de la comarca en el festival significa la consolidació del Most al Priorat”.

El festival compta amb el suport d’INCAVI, de la Diputació de Tarragona, de la DO Montsant i de l’Ajuntament de Falset, i amb la col·laboració de les següents entitats de la comarca: Cooperativa Falset-Marçà, Celler de Capçanes, Merum Priorati, Vinícola del Priorat, Centre Quim Soler, Festival Terrer, Associació de Cellers de la Conca del riu Siurana, l’Agència Catalana del Patrimoni, Priorat Enoturisme i els ajuntaments de Bellmunt del Priorat, Capçanes, Cornudella de Montsant, La Vilella Baixa, Marçà i El Masroig.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: