Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El cardenal Vidal i Barraquer serà homenatjat al Seminari Conciliar de Barcelona

El col·loqui organitzat per la Reial Acadèmia Europea de Doctors i l’Ateneu Universitari Sant Pacià tindrà lloc el 14 de novembre, amb el suport de l’Ajuntament de Cambrils

Imatge del cardenal Francesc Vidal i Barraquer, al Palau Reial de Madrid Imatge del cardenal Francesc Vidal i Barraquer, al Palau Reial de Madrid ANY CARDENAL VIDAL I BARRAQUER
Cultura Redacció Infocamp
Dissabte, 10 Novembre 2018 21:11

El cardenal Vidal i Barraquer serà homenatjat amb un acte acadèmic a l’Aula Magna del Seminari Conciliar de Barcelona (carrer Diputació, 231) amb motiu del 150è aniversari del seu naixement, el 75è aniversari de la seva mort i el 40è aniversari del retorn de les seves restes mortuòries a la seva diòcesis. 

L’acte, que es portarà a terme el proper dimecres, 14 de novembre, a les 19:30 hores, està organitzat per la Reial Acadèmia Europea de Doctors i l’Ateneu Universitari Sant Pacià, amb el suport de l’Ajuntament de Cambrils i la Comissió Any Cardenal Vidal i Barraquer.

La sessió tindrà el format de debat-col·loqui que versarà sobre la vida i l’itinerari del cardenal. Els ponents participants seran el Dr. Francesc Vidal-Barraquer i Mayol, metge i cirugià vascular, nebot-nét del cardenal; el Dr. Josep M. Solé i Sabaté, Catedràtic d’Història Contemporània de la UAB, el Dr. Ramon Corts i Blay, vicerector de l’Ateneu Universitari Sant Pacià de Barcelona, i el Dr. Armand Puig i Tàrrech, rector de l’Ateneu Universitari Sant Pacià i Acadèmic numerari de la Reial Acadèmia Europea de Doctors.

El debat serà moderant pel Dr. Pedro Clarós, Acadèmic numerari i Vicepresident de la Reial Acadèmia Europea de Doctors. La cloenda anirà a càrrec de Mons. Jaume Pujol i Balcells, arquebisbe de Tarragona i vice gran canceller de l’AUSP.

Es dóna la circumstància que pràcticament la totalitat de ponents, exceptuant el Dr. Josep M. Solé i Sabaté, han intervingut en actes de l’Any cardenal Vidal i Barraquer a Cambrils al llarg de l’any.

D’aquesta manera, la Reial Acadèmia Europea de Doctors i l’Ateneu Universitari Sant Pacià se sumen als actes de la programació de l’Any cardenal Vidal i Barraquer. Amb aquest acte, aquestes dues institucions d’elevat prestigi al país volen contribuir a posar en valor i difondre la vida, el pensament, l’obra i el llegat del cardenal cambrilenc.

Està previst que a l’acte hi assisteixi una representació de l’Ajuntament de Cambrils i de la Comissió Cardenal Vidal i Barraquer, encapçalada per l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i el comissionat, Josep M. Panicello.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: