Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L’Auditori Josep Carreras dedica un cicle a Joan Guinjoan

El cicle s’iniciarà aquest divendres 9 de novembre amb el concert del Quartet Gerhard / L'auditori de Vila-seca fa una aposta per "compositors vius i de la terra"

El Quartet Gerhard oferint un breu tast del concert que oferiran el divendres 9 de novembre 'De Mozart a Guinjoan, grans compositors d'ahir i d'avui' El Quartet Gerhard oferint un breu tast del concert que oferiran el divendres 9 de novembre 'De Mozart a Guinjoan, grans compositors d'ahir i d'avui' LAIA MOLNÉ
Cultura Laia Molné
Dijous, 08 Novembre 2018 13:54

L’Auditori Josep Carreras de Vila-seca inicia el cicle Joan Guinjoan, dedicat al compositor riudomenc, i ho fa amb un concert del Quartet de corda Gerhard, format a l’auditori de Vila-seca i centrat en la creació contemporània. El quartet serà a Vila-seca el 9 de novembre amb un repàs per la importància dels quartets de corda anomenat ‘De Mozart a Guinjoan, grans compositors d’ahir i d’avui’.

Aquest nou cicle té la intenció de donar importància als “compositors vius i de la terra”, tal com destacava el responsable de la programació de l’Auditori de Vila-seca, Josep F. Solorzano. Per aproximar al públic la música actual de cambra s’han preparat uns pròlegs abans dels concerts on els compositors i intèrprets parlaran de les peces en qüestió, el seu context i quines particularitats tenen.

El compositor riudomenc Joan Guinjoan

Guinjoan1

En aquest sentit, a l’espectacle inaugural del cicle Joan Guinjoan no es podrà comptar amb el propi Guinjoan, ja que es troba hospitalitzat. Tot i això, Josep F. Solorzano ha destacat “la implicació del compositor en la creació d’aquest cicle i la seva insistència en què el Quartet Gerhard toqués les seves cançons”.

El concert ‘De Mozart a Guinjoan, grans compositors d’ahir i d’avui’ posarà en escena el Quartet Gerhard, que ja són residents de l’Auditori Josep Carreras. Miquel Jordà, component del quartet, destaca que és “una gran oportunitat per ensenyar el treball que portem fent durant 8 anys seguits”. El grup resideix actualment a Berlín i ofereix concerts de música contemporània per tota Europa.

El concert. que serà aquest divendres 9 de novembre a les 21h a l’Auditori Josep Carreras, tindrà un preu de 10 euros per persona. Les entrades es poden compra a través d’aquesta web.

Altres concerts del cicle Joan Guinjoan

La resta de concerts inclosos en el cicle Joan Guinjoan de músiques del nostre temps, estan programats per la temporada de primavera de l’Auditori Josep Carreras. El 8 de febrer de 2019 estrà dedicat a “explicar el renaixement compositiu a les nostres terres”, segons destacava el compositor i director musical, Xavier Pastranas. El concert comptarà amb un repertori de Gols, Pedrell i Gerhard dedicat a la música de principis del segle XX a Catalunya.

El 9 de març s’oferirà el concert ‘Cançons populars dels Pirineus', amb un recull de cançons clàssiques dels Pirineus transformades per 8 compositors que mesclen tradició amb modernitat. El 22 de març es farà l’estrena mundial d’una obra de Magrané dissenyada per grup de música antiga resident de l’Auditori Josep Carreras Ensemble O Vos Omnes.

El grup de música antiga Ensemble O Vos Omnes

Guinjoan2

L’11 de maig el cor infantil Sant Esteve farà un repàs de la música escolar i infantil durant l’època de la República. El cicle Joan Guinjoan es tancarà el 31 de maig amb un altre concert del Quartet Gerhard, que tornarà a vincular la música amb la terra amb un repertori del compositor reusenc Josep Maria Guix.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: