Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Cartoixa d’Escaladei acull la inauguració del Festival Terrer

Un concert de músiques renaixentistes inaugura aquest dissabte 6 d'octubre el festival / L’acte també servirà per aprofundir en la figura de Jaume Amigó i la seva vinculació amb Escaladei

La Cartoixa d'Escaladei La Cartoixa d'Escaladei ARXIU / INFOCAMP
Cultura Redacció Infocamp
Dissabte, 06 Octubre 2018 00:16

La Cartoixa d’Escaladei serà aquest dissabte 6 d’octubre l’escenari perfecte per a la inauguració d’una nova edició del Terrer, el festival de tardor del Priorat.Terrer és un recull de músiques que beuen de les tradicions folklòriques, el patrimoni immaterial i la memòria col·lectiva presents al territori on interactua: el Priorat. I és així, doncs, que el festival pretén crear espais on assajar fusions entre la música, el paisatge, l’arquitectura i el plaer d’un bon vi.

L’acte inaugural de la segona edició del Terrer ens traslladarà fins al Renaixement i ens aproparem una mica més la figura de Jaume Amigó i la seva relació amb Escaladei, en el marc de la commemoració dels 500 anys del seu naixement. És per això que a les 17h se celebrarà la conferència a càrrec de l’arquitecte Carles Brull i l’arqueòleg Josep M. Vila entorn a Amigó, originari d’Ulldemolins, i el seu vincle amb la Cartoixa i el seu entorn.

A continuació, tindrà lloc l’actuació de la formació instrumental especialitzada en música antiga In Nomine. El programa que presenten al Festival Terrer és un passeig per la música vocal dels Mestres de Capella de la Catedral de Tarragona durant el segle XVI alternant-la amb música instrumental italiana per a les violes de gamba. S’interpretaran obres de Pere Alberch Vila, Nicassi Çorita, Melcior Robledo, Joan Pau Pujol o Joan Brudieu. El concert acabarà amb un tast de vins del celler Perinet Winery.

El festival Terrer s’allargarà fins al 8 de desembre i comptarà amb espectacles en diversos municipis de la comarca del Priorat. Terrer està organitzat per Escola de Terrer i compta amb el suport de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya en les activitats que tenen lloc a la Cartoixa d’Escaladei.Per assistir a l’acte inaugural del Festival Terrer podeu adquirir les entrades a www.entradium.com.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: