Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L’Escolania de Montserrat omple el Santuari de la Mare de Déu del Camí

El concert es va celebrar ahir coincidint amb el 150è aniversari del naixement del cardenal Vidal i Barraquer a Cambrils

Concert de l’Escolania de Montserrat al Santuari de la Mare de Déu del Camí de Cambrils Concert de l’Escolania de Montserrat al Santuari de la Mare de Déu del Camí de Cambrils CEDIDA
Cultura Redacció Infocamp
Dijous, 04 Octubre 2018 13:05

El concert de l’Escolania de Montserrat va omplir ahir al vespre el Santuari de la Mare de Déu del Camí de Cambrils. L’actuació d’aquest prestigiós cor de veus blanques era un dels actes més esperats del programa de l’Any Cardenal Vidal i Barraquer, organitzat per l’Ajuntament de Cambrils i la Comissió de l’Any Cardenal Vidal i Barraquer, amb el suport de la Diputació de Tarragona.

L’acte, que es va celebrar coincidint amb el dia del 150è aniversari del naixement del cardenal, va començar amb la benvinguda de l’alcaldessa, Camí Mendoza, i la conferència del pare Josep Massot Muntaner 'Francesc Vidal i Barraquer, Cardenal de Catalunya'. El monjo benedictí de Santa Maria de Montserrat, investigador de la figura del cardenal, és filòleg, historiador i assagista, Premi d’Honor de les Lletres Catalanes i Director de Publicacions de l’Abadia de Montserrat.

En acabar la conferència, els cantaires de l’Escolania de Montserrat, d’entre 9 i 14 anys, van oferir un concert sota la direcció de Llorenç Castelló i acompanyats al piano de Mercè Sanchis. Els nois van interpretar peces com 'Entre lliris' de P. Àngel Rodamilans, 'Nigra Sum' de Pau Casals, 'El cant dels ocells' de Francesc Civil, 'Muntanyes del Canigó' de P. Irineu Segarra, 'L'Ametller' de Bernat Vivancos i dues composicions d''El Bestiolari' d'Albert Guinovart, entre altres. En el torn de bisos, l’Escolania va captivar al públic local amb 'Els Goigs de la Mare de Déu del Camí', per acabar amb el 'Virolai'.

Escolania a Cambrils

L’acte també va comptar amb la presència de l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, el president de la Diputació, Josep Poblet, l'abat de Poblet, Octavi Vilà; l'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, i el delegat del Govern de la Generalitat, Òscar Peris, entre altres autoritats.

Properes activitats de l’Any Cardenal Vidal i Barraquer

El programa de l’Any Cardenal i Barraquer continua amb nombroses activitats al voltant de la vida i obra d’aquest cambrilenc il·lustre. Aquest octubre hi ha la commemoració dels 150 anys del bateig del cardenal a la parròquia de Santa Maria (5 d'octubre), la conferència del doctor Francesc Vidal-barraquer, nebot nét del cardenal (17 d'octubre), la inauguració de l'exposició 'Vidal i Barraquer: diàleg i coherència' (19 d'octubre), la conferència de Francesc Roig Queralt (29 d'octubre) i la inauguració de l'exposició 'Remendadores' de fotografies realitzades per Montserrat Vidal-Barraquer i Flaquer a la Torre del Port (30 d’ocubre).

El programa d’actes complet es pot consultar al web http://www.cambrils.cat/any-cardenal-vidal-i-barraquer.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: