Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Jordi Savall, convidat d’honor de la Gala Benèfica de Vila-seca

L’Auditori Josep Carreras inicia el 29 de setembre la temporada de tardor que comptarà amb actuacions destacades com les de Blaumut o el Quartet Gerhard

El director, compositor i expert en música antiga Jordi Savall serà a l'Auditori Josep Carreras de Vila-seca el 21 de desembre El director, compositor i expert en música antiga Jordi Savall serà a l'Auditori Josep Carreras de Vila-seca el 21 de desembre CEDIDA
Cultura Laia Molné
Dijous, 27 Setembre 2018 13:50

La temporada de tardor de l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca destacarà enguany pel concert de la Gala Benèfica per la lluita conta la leucèmia, a càrrec del reconegut director i compositor musical Jordi Savall. Aquest any l’auditori ha volgut apostar també per una vessant més actual per mostrar al públic compositors catalans, "propers i d’actualitat", tal com destacava l’assessor de programació de l’auditori, Xavier Pastrana.

La temporada de tardor començarà aquest dissabte 29 de setembre amb el format líric que ofereix l’artista Josep Ramon Olivé juntament amb Alan Branch. Després d’haver guanyat premis com el Gold Medal de la Guidhall School o el premi del públic Handel Singing Competition de Londres, Olivé serà a Vila-seca per presentar ‘El lied, la mélodie i la cançó’.

Auditori2 2
El pianista cubà Cecilio Tieles, impulsor de l’Associació Cultural Catalana-Iberoamericana, torna a Vila-seca el diumenge 7 d’octubre amb un concert que serà d'entrada lliure per a tots els públics. El divendres 12 d’octubre es presentarà un concert simfònic extraordinari a càrrec del pianista Alexander Melnikov anomenat ‘Sobreposar-se a l’adversitat’. El pròxim concert es farà el 19 d’octubre, a càrrec del Cor Scherzo de Vila-seca i el Cor Exaudio d’Igualada, amb una proposta a 8 veus o a doble cor de compositors dels segles XIX i XX. L’endemà Viola de Samba oferirà un recorregut,que va des del Renaixement ibèric fins a la Bossa nova, passant per la música afro-brasilera i indígena.

Cicle Joan Guinjoan

El quartet Gerhard, formats a l’auditori de Vila-seca i centrat en la creació contemporània, seran al municipi el divendres 9 de novembre amb un repàs per la importància dels quartets de corda anomenat ‘De Mozart a Guinjoan, grans compositors d’ahir i d’avui’. El quartet, considerat un dels quartets de referència al país, vol destacar amb la creació del 'Cicle Joan Guinjoan' la importància dels compositors contemporanis i del territori, com és el cas de riudomenc Joan Guinjoan.

Auditori3
La temporada de tardor continuarà el 16 de novembre amb ‘Galeria de Monstres’ d’Ensemble Vila-seca, que es dedicaran a destacar les obres més fosques i desconegudes dels compositors més famosos. El divendres 23 de novembre el conegut grup de pop l’escena musical catalana Blaumut, oferirà el seu penúltim concert de la gira del seu tercer disc 'Equilibri'. El pianista Lluís Capdevila presentarà el diumenge 2 de desembre ‘Diàspora’, fruit de les seves vivències durant 9 anys a Nova York. La temporada continuarà amb ‘Salut d’amour’, el dissabte 15 de desembre, a càrrec de la violinista Ala Voronkova i el pianista Guerassim Voronkova, que tenen la intenció d’arribar al públic des de la vessant més sentimental de la música.

Gala benèfica amb Jordi Savall

La Gala Benefica anual de la Fundació Josep Carreras per la lluita contra la leucèmia comptarà enguany amb el concert del reconegut director especialitzat en música antiga, Jordi Savall, qui durà a escena el seu nou projecte persona el divendres 21 de desembre amb un preu especial de 50€ per persona. Orpheus XXI és el nou projecte social de Savall, qui ha reunit músics refugiats i immigrants procedents de diversos països per posar en valor la música i les tradicions d’Armènia, Síria, Marroc o Israel, entre d’altres.

auditori4
Per acabar amb la programació de la temporada de l’Auditori Josep Carreras el dia 26 de desembre es farà el tradicional concert de Sant Esteve a càrrec de la Coral Nova Unió i l’Orquestra Händel. Per assistir al concert és necessària invitació.

Tots els concerts que es realitzaran durant la temporada a l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca tindran un preu de 10€, excepte el de Cecilio Tieles, que té entrada lliure, el de Blaumut que valdrà 15€ i el de la gala benefica que tindrà un preu especial de 50€. Pel que fa a l’hora dels concerts tots començaran a les 21h, excepte els concerts de Cecilio Tieles i Lluís Capdevila que seran a les 19h i el concert de Sant Esteve que es farà a les 20h.

Més informació i venda d’entrades al web de l’Auditori Josep Carreras.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: