Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Arrenca el Mes Pau Casals

La relació del mestre Casals amb el poeta García-Lorca i la interpretació d'El Cant dels Ocells marquen l'acte d'oberutra del Mes Pau Casals, al Vendrell

Interpretació d'El Cant dels Ocells Interpretació d'El Cant dels Ocells CEDIDA
Cultura Redacció Infocamp
Dilluns, 24 Setembre 2018 11:32

Coincidint amb l’arribada de la tardor i el Dia Internacional de la Pau, el passat divendres 21 de setembre, l’Asociación Cultural Andalucía García Lorca i l’Associació Musical Pau Casals, del Vendrell, van celebrar l’obertura del 'Mes Pau Casals' d’enguany. L’acte celebrat al local de l’Associació García Lorca, al carrer Conflent, va comptar amb l’assistència d’un centenar de persones i s’inicià amb els parlaments de benvinguda dels presidents de totes dues entitats, Luisa Carrillo i Jordi Guitart, a més de les autoritats municipals encapçalades per l'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, alcalde, i la regidora de Cultura i turisme, Eva Maria Sarramià.

Acte seguit, es féu lliurament a Yasmin El Farhi, alumna de l’Escola Municipal de Música Pau Casals, de l’Ajut econòmic que cada any atorga l’Associació Musical Pau Casals, en reconeixement al seu progrés en els estudis musicals. A continuació, l’esmentada Yasmin El Farhi, al violí, i Anna Mañé, al violoncel, interpretaren sengles composicions de Haendel i Xostakówitx.

Després d’aquest entrant musical, Jaume Figueras, membre de la Junta de l’AMPC, dissertà sobre 'Lorca i els seus amics catalans tot il·lustrant la seva exposició amb imatges referides a les quatre estades que el poeta andalús féu a Catalunya, els anys 1925, 1927, 1932 i 1935, que li permeteren de fer amistat amb nombroses personalitats del món cultural català, entre les quals el mestre Pau Casals, amb qui va contactar l’any 35. Val a dir que algunes d’aquestes estades s’escaigueren en moments especialment dramàtics per als catalans, durant la dictadura de Primo de Rivera i la suspensió de l’autonomia subsegüent als fets del 6 d’octubre del 1934, fet que va portar a García Lorca a participar en diversos actes en solidaritat amb els presos catalans.

Tot arrodonint aquesta exposició, es va llegir el 'Romance de la luna, luna', que obre el 'Romancero gitano', en la seva llengua original i en versió francesa, italiana, catalana i occitana. Van participar en aquesta lectura les Nerea Miján, Aurora Bové i Aleida Mañas, i Miquel Bové. L'acte va cloure amb la interpretació, molt sentida, d’El Cant dels Ocells, amb Yasmin El Farhi al violí, Anna Mañé al violoncel i el senyor Xavier García a la guitarra clàssica.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: