Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Roda de Berà celebra el romiatge de la Mare de Déu de Berà

És una tradició que no se celebrava al municipi des de les acaballes de l’any 1993, quan es van dur a terme les obres a l’Ermita

Roda de Berà ha recuperat enguany una tradició que no se celebrava des de feia 25 anys, el romiatge de la Mare de Déu de Berà Roda de Berà ha recuperat enguany una tradició que no se celebrava des de feia 25 anys, el romiatge de la Mare de Déu de Berà CEDIDA
Cultura Redacció Infocamp
Dimarts, 11 Setembre 2018 16:31

Amb motiu de la commemoració del Tricentenari de l’Ermita de Berà, Roda de Berà ha recuperat enguany una tradició que no se celebrava al municipi des de feia 25 anys, el romiatge de la Mare de Déu de Berà. El 31 d’agost, la Verge, acompanyada per desenes de fidels, va deixar el seu temple per passar una setmana a l’església parroquial de Sant Bartomeu, on cada dia a les set de la tarda la van poder visitar.

Nou dies després, la Mare de Déu de Berà tornava ahir al matí a la seva ermita, amb una processó que es va iniciar a l’últim pas sota via de la platja Llarga. La Verge, especialment engalanada per a l’ocasió, va recórrer, sobre les espatlles de nombrosos fidels que en diferents torns la van portar, una part del passeig marítim fins al carrer de l’Ermita de Berà. Durant el recorregut es van escoltar els nous Goig de la Mare de Déu de Berà, els quals van ser presentats a l’acte d’inici de l’any Tricentenari, el passat 11 de març, alternats amb la música del grup torrenc Julivert.

Mare de Déu de Berà

A la plaça de l’Ermita els hi estaven esperant Jaume Pujol, arquebisbe de Tarragona, i Jaume Roig, rector de la parròquia rodenca. Tots junts van pujar fins el temple on, després de l’entronització de la Verge, es va oficiar una missa solemne.

En finalitzar, a la plaça es va celebrar un concert vermut amb el grup torrenc Julivert. Musclos, croquetes, patates, olives o fideuà, tot acompanyat pels vins d’Augustus Forum.

La Diada Nacional de Catalunya

Els actes van continuar a la tarda, dins del programa que les regidories de Cultura i de Festes han preparat per la Diada Nacional de Catalunya, amb una ballada de Sardanes a la plaça de la Sardana, amb la Cobla la Principal de Tarragona.

Aquest dimarts, 11 de setembre, ha tingut lloc la tradicional ofrena floral a Francesc Macià, a les 12h del migdia a la plaça que porta el seu nom. I a la tarda, a partir de les 19h, s’inicia a la plaça de la Sardana el reeixit campionat de llançament de pinyol d’oliva i una botifarrada popular, cuinada per la Penya Blaugrana, i música en viu amb Marc Oriol.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: