Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Mare Nostrum i Toc de Dansa, campiones de la primera Copa Catalunya de sardana esportiva

El campionat s’ha celebrat a Montblanc, Capital de la Sardana 2018, i en el marc dels 60 anys de la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya

Imatge de la primera Copa Catalunya de sardana esportiva a Montblanc Imatge de la primera Copa Catalunya de sardana esportiva a Montblanc CEDIDA
Cultura Redacció Infocamp
Dilluns, 30 Juliol 2018 12:17

Les colles Mare Nostrum, en categoria Gran o Absoluta, i Toc de Dansa, en categoria Veterana, són les primeres campiones del nou títol impulsat per la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya: la Copa Catalunya de sardana esportiva. La competició s’ha celebrat aquest dissabte, 28 de juliol, a la Plaça de Sant Francesc, de Montblanc perquè enguany és la Capital de la Sardana.

La segona plaça de les colles Grans ha sigut per a Mans Amigues, de Cassà de la Selva, i el bronze l’ha aconseguit Riallera, de Vic. Pel que fa a les Veteranes, la segona posició l’ha aconseguida Dansaires de Maig, de Barcelona, i la tercera, Encara hi som, de Vilanova i la Geltrú.

La Copa Catalunya és una competició nova en què per primera vegada les colles han ballat aparellades en format eliminatòria després d’un sorteig inicial. Les aspirants al títol estaven limitades a sis colles Grans i quatre Veteranes. Per poder-hi participar, van tenir preferència d’inscripció les tres primeres classificades del Campionat Regular de la temporada 2017 i les campiones de cada Campionat Territorial. Com que en alguns casos el nom estava duplicat, per cobrir les places lliures es van obrir inscripcions a altres formacions. Així, al final les rotllanes que han ballat han sigut, en categoria Gran o Absoluta: Dansaires del Penedès, d'El Vendrell; Mans Amigues, de Cassà de la Selva; Mare Nostrum, de Barcelona; Nova Tarragona Dansa, de Tarragona; Riallera, de Vic i Xàldiga, de Barcelona. Pel que fa als Veterans, les colles inscrites han sigut Dansaires de Maig, de Barcelona; Encara hi Som, de Vilanova i la Geltrú; Penedès, d'El Vendrell i Toc de Dansa, de Tarragona.

Totes les sardanes, excepte la de la Final, ha sigut de cinc tirades. Les peces que han hagut d’executar les colles també s’han decidit per sorteig d'una llista de 16 propostes musicals diferents. Així, s’ha posat a prova les colles per demostrar quina és la millor d'aquest nou títol. La part musical ha anat a càrrec de la cobla Ciutat de Cornellà.

Capital de la Sardana

La Capital de la Sardana és una iniciativa de la Confederació Sardanista de Catalunya que és esdeveniment de referència obligada durant tot un any, un espai on conviuen la festa, la tradició i el vessant crític i cultural pel món de la sardana i la dansa catalana. També és un punt de trobada no només pel sardanisme, sinó obert a tothom a múltiples activitats que giren al voltant d’aquesta cita. En aquest sentit, compta amb una programació continuada durant tot un any, que ofereix diversos grans esdeveniments lligats al món de la sardana per fer participar el públic sardanista i no sardanista. La idea és esdevenir també en un pol d’atracció cultural, turístic i econòmic perquè sigui una excel·lent oportunitat per dinamitzar i rellançar la projecció de la seu que acull aquest magne esdeveniment.

La seva intenció és impactar directament sobre la societat actual, no només com una activitat sardanista per part de tots els seus registres, sinó també com un esdeveniment cultural i festiu.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: