Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El II Concurs de composició per a gralla i orgue Benvingut Socias esdevé internacional

El concurs promogut pels Amics de l'Orgue del Vendrell s'obre a la participació de compositors de tot el món / També s'amplia la data límit de recepció de peces, fins el 3 de desembre 

Presentació del II Concurs Benvingut Socias de composició per a gralla i orgue, a l'Ajuntament del Vendrell Presentació del II Concurs Benvingut Socias de composició per a gralla i orgue, a l'Ajuntament del Vendrell JOSEP CARTANYÀ
Cultura Redacció Infocamp
Dilluns, 02 Juliol 2018 16:09

Els Amics de l’Orgue del Vendrell han presentat les bases del II Concurs Benvingut Socias de composició per a gralla (o gralles) i orgue, sumant-se així a la celebració del 141è aniversari del naixement del destacat concertista i compositor vendrellenc. A banda de fer difusió de la figura de Benvingut Socias, el concurs també vol servir de pretext per comptar amb nou repertori per a gralla i orgue, una combinació per a la qual hi ha poques peces escrites fins al moment.

La regidora de Cultura del Vendrell, Eva Maria Serramià, ha destacat que, en relació a la primera edició del concurs, la principalnovetat d'enguany és la seva obertura a la participació de compositors de fora del país. Per aquest motiu, les bases del certamen estaran disponibles en català, castellà, anglès i francès. En aquests moments, s’estan acabant de fer les traduccions, ja que és una tasca complicada, atès el poc coneixement que hi ha d’un instrument com la gralla a l’estranger. 

Per la seva banda, la representant d'Els Amics de l'Orgue del Vendrell, Mireia Mercader, ha dit que enguany s'ha explicat amb detall les característiques de la gralla, "un instrument molt català i desconegut a nivell internacional". Al mateix temps, Mercader creu que el concurs serà una bona manera de difondre'l arreu del món.

Peces inèdites per a gralla i orgue

El concurs tindrà tres premis: un primer, dotat amb 1.200 € i un segon, de 700€. Enguany també s’oficialitza un premi popular, al què correspondrà un diploma acreditatiu. El concurs està patrocinat per l’Ajuntament del Vendrell i Aigües de Tomoví. Al certamen podran participar-hi tots els autors que ho desitgin, sense altra limitació que l’acompliment de les bases, que contenen totes les especificacions tècniques per a cada instrument. Cada autor podrà presentar les obres que consideri oportú, i aquestes hauran de ser originals i inèdites.

La data límit per a la recepció d’obres serà ,el 3 de desembre de 2018, i s’han de fer arribar a l’Associació d’amics de l’Orgue del Vendrell (c/Major, 2).

El jurat estarà format per experts de prestigi dins el món de la gralla, l’orgue i la composició: Daniel Carbonell (professor de gralla i dolçaina), Manel Ribera (compositor) i Juan de la Rubia (organista).

L’acte de lliurament de premis es durà a terme durant el mes de febrer de 2019, en el marc d’un concert en què es tocarà una selecció d’obres, entre les quals hi haurà les guanyadores.

A més, properament es publicaran les obres guanyadores del primer concurs i del segon en una publicació en un mateix llibret. Cal recordar que la guanyadora del I Concurs Benvingut Socias va ser la compositora vendrellenca Carlota Baldrís.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: